Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhalas-gyöngyhagymás rizs

Tonhalas-gyöngyhagymás rizs
Tonhalas-gyöngyhagymás rizs
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régebbi újságban találtam ezt a receptet, és ez annak ellenére is sikerült nekem, hogy a rizs főzésben nem voltam mindig sikeres. Azt hozzá kell tennem, hogy az egész fogást teflonos wok-ban készítettem. A családnak mindenesetre ízlett.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Könnyű vacsorának ajánlom száraz fehérborral.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyöngyhagymákat negyedekre vágjuk, és 2 ek. olajon 5 percig pirítjuk.
  2. Megsózzuk, és felöntjük a fehérborral.
  3. Ha elpárolgott, rászórjuk a lisztet, és ráöntük egy merőkanálnyit a húslevesből, és 5 percig továbbfőzzük.
  4. Közben a fokhagymát megpucoljuk, és a tonhalkonzervből kivett 2 ek. olajon kicsit megpirítjuk, majd kivesszül az olajból, és a hagymás szószhoz tesszük.
  5. Ebben az olajban fehéredésig pirítjuk az előzőleg megmosott rizst, aztán a húslevest folyamatosan hozzáadagolva puhára főzzük.
  6. Ha megfőtt, óvatosan hozzákeverjük a hagymás szószt, és a kissé összetört tonhalat (én előtte lecsöpögtettem az olajtól).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 208
elküldve: 1
receptkönyvben: 102
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Redy

Mióta szakács: 2009.12.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tonhalas-gyöngyhagymás-fokhagymás rizottó

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

464
rizs 30 dkg
tonhalkonzerv 20 dkg
gyöngyhagyma 15 db
fehérbor 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
csirke alaplé 1.5 dl
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint