r
Nosalty Logó

Cápaharcsás-zöldséges barna rizs

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Cápaharcsás-zöldséges barna rizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 651 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2603 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 114 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1340.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1248 micro
  • β-karotin
    3400 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    936 micro
Összesen 651 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    178.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5361 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    2566 mg
  • Nátrium
    2081 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1392.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1368 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    865 micro
  • Kolin:
    721 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4993 micro
  • β-karotin
    13600 micro
  • β-crypt
    643 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3745 micro
Összesen 2603 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    595 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 114 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cápaharcsa-filét kockákra vágjuk, sózzuk, citromborsozzuk, hütőbe tesszük.
  2. A zöldségeket összekockázzuk.
  3. Serpenyőben olívaolajon gyorsan lepirítjuk a halat, és kivesszük egy tálba.
  4. A zöldségeket ugyancsak gyorsan lepiritjuk, sóval, citromborssal, curry-vel ízesítjük, félretesszük egy tálba.
  5. A serpenyőbe a barna expressz rizst, kevés olívaolajon forrósítjuk, curry-vel, sóval ízesítjük, majd a húsleveslével puhára pároljuk.
  6. A rizshez adjuk a zöldségeket, a kukoricakonzervet és a halat, majd finoman összeforgatjuk, és kb 5-6 percig együtt pirítjuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3547
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 28.

Ajánló

Aki szereti a halat, annak igazán finom könnyű étel. Mindamellett nagyon egészséges! Lehet hozzá bármilyen más zöldséget is használni: brokkolit, gombát, zöldborsót...stb.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mivel nagyon szeretem a halat, és egészséges is, sokat kísérletezem vele. Többnyire csak szálkamentes halat használok, mert azt könnyebb utána fogyasztani. Ezt a receptet diéta alatt is lehet fogyasztani, könnyű étel sok zöldséggel. A hal mirelit is lehet, akkor előbb ki kell engedni, vagy mikróban pár percig olvasztani. Gyorsan kell lepirítani mindent, hogy a hal ne essen szét, a zöldségek pedig roppanósak maradjanak.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?