Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egzotikus rizsfazék

Egzotikus rizsfazék
Egzotikus rizsfazék
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alma vételekor inkább a savanykásabbat válasszuk, az nem puhul meg annyira, mint az édes, ebben az ételben (mint minden kínaiban), az a lényeg, hogy ropogós maradjon minden!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apró kockákra vágjuk. Az édesköménygumót és a paprikát vékonyan felcsíkozzuk. A szójacsírát leöblítjük, és megszárítjuk.
  2. A wokot forrósítsuk fel az olajjal együtt. Pároljuk meg benne a hagymát, adjuk hozzá a rizst, és rövid ideig pirítsuk. Tegyük bele a köményt és a paprikát, és állandó kevergetés mellett pároljuk őket pár percig. Öntsük hozzá a szójaszószt, és 1/4 liter vizet, főzzük 15 percig.
  3. Közben a garnélára csepegtessük rá a citromlevet, és hagyjuk 10 percig állni.
  4. Az almát hámozzuk meg, magházát szedjük ki, vágjuk 4 részre, és vékonyan szeleteljük fel.
  5. Az almát és a garnélát adjuk a rizshez, csak rövid ideig főzzük. Majd jöhet bele a szójacsíra, kapor és mazsola. Hagyjuk 2 percig érlelni, majd tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 934
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Julie

Mióta szakács: 2010.03.03.
67 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

garnélás-rizses egytál

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

373
vöröshagyma 1 nagy fej
édeskömény 40 dkg
piros kaliforniai paprika 1 db
csírák 15 dkg
szezámolaj 3 ek
rizs 15 dkg
szójaszósz 2 ek
citromlé 1 ek
alma 25 dkg
garnéla 20 dkg
mazsola 5 dkg
kapor 0.5 tk