r
Nosalty Logó

Lazac zsenge zöldségekkel, zöldséginfuzióban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Lazac zsenge zöldségekkel, zöldséginfuzióban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A halhoz

A zöldség infúzióhoz

A zöldségekhez

Összesen 996 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A halhoz

A zöldség infúzióhoz

A zöldségekhez

Összesen 3980 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A halhoz

A zöldség infúzióhoz

A zöldségekhez

Összesen 128 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    87.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    859 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1060 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    3721 micro
  • β-karotin
    10673 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3175 micro
Összesen 996 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60 g

Zsír

  • Összesen
    351.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    251 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3436 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    859 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    1238 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.5 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1782.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4239 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    653 micro
  • K vitamin:
    930 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    670 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    14884 micro
  • β-karotin
    42692 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    12699 micro
Összesen 3980 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    480 micro
  • β-karotin
    1377 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 128 Kcal

Hozzávalók

A halhoz

A zöldség infúzióhoz

A zöldségekhez

Elkészítés

A halhoz

  1. A hal elkészítése:
  2. A lazacot megtisztítom minden hártyától, és a bőrét is levágom.
  3. Durva szemű tengeri sóval alaposan besózom, és szobahőmérsékleten egy órát állni hagyom.
  4. A sót lemosom a halról és bekenem olívaolajjal.
  5. Egy acél serpenyőt felforrósítok, és oldalanként 2 percig sütöm. Utána félreteszem, és hagyom pihenni egy előmelegített tányéron 3-4 percig.
  6. A zöldség infúzió elkészítése:
  7. A zöldségeket durvára vágom, majd az egészet felteszem annyi hideg vízben főni, ami 2 ujjnyira ellepi.
  8. Az edény tetejét egy sütő, vagy zsírpapírból kivágott "cartouche"-sal takarom le, és miután felforrt még hagyom gyöngyözni 20 percig.
  9. A zöldségeket benne hagyom, és letakarom az egészet fóliával, majd a hűtőbe teszem egy éjszakára hűlni.
  10. A zöldségek elkészítése:
  11. A zöldségeket előkészítem, majd egyenként leforrázom őket forró, szódabikarbónás vízben, és felfrissítem (aszkorbinsavas) hidegvízben.
  12. Az alaplevet a felére forralom, majd elkeverek benne egy nagy evőkanál vajat. 1-1 evőkanál tárkonyt és petrezselymet adok hozzá és megsózom.
  13. Beleteszem a zsenge zöldborsót, és letakarom "cartouche"-sal. (Fontos, hogy ne melegedjen túl 60 foknál. A zöldségeket nem akarom forrallni csak átmelegíteni.) 3 perc elteltével beleteszem a spárgákat is további 4-5 percre.
  14. A zöldségeket elrendezem a vajjal dúsított levesben, és a tetejére fektetem a lazacot.A hal tetejét pár szem fleur de sel-lel díszítem/ízesítem.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 59180
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 20.

Ajánló

További képek és receptek a www.chaudfroid.blogspot.com oldalon!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Friss bio-borsó ajándékba, szép lazac a csarnokban.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szép fotó, izgalmas recept!

Törölt felhasználó

".... a halat besózom és egy óráig állni hagyom....", ".....a zöldségeket a h?t?be teszem egy éjszakára...." ehhez képest írjátok hogy az el?készület 10 perc.

Hozzávalók

A halhoz

A zöldség infúzióhoz

A zöldségekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek