r
Nosalty Logó

Lazac paprikamártással és túrós csusza rétessel

Gizi
Lazac paprikamártással és túrós csusza rétessel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Lazac

Paprikamártás

Túrós csusza

1605
Kalória
99.1g
Fehérje
95.1g
Szénhidrát
89.5g
Zsír
625.1g
Víz
231.8g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
13.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Lazac

Paprikamártás

Túrós csusza

Összesen 1605 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Lazac

Paprikamártás

Túrós csusza

Összesen 4818 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Lazac

Paprikamártás

Túrós csusza

Összesen 171 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2891.6 g
  • Cink
    436 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    337 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    1248 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    625.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    1160 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    43 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    201 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 1605 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    297.4 g

Zsír

  • Összesen
    268.5 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    696 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8674.8 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    391 mg
  • Kálcium
    878 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    3745 mg
  • Nátrium
    832 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    285.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1875.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1188 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    3480 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    128 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1113 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    806 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    458 micro
Összesen 4818 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.1 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    91 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 171 kcal

Elkészítés

Lazac

  1. A lazacfilét ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, facsarjuk rá a citromlevet, majd hagyjuk legalább egy órát állni, hogy az ízek jól átjárják.
  2. A vajat és az olívaolajat hevítsük fel egy serpenyőbe, és a bőrével lefelé helyezzük bele az előzőleg befűszerezett lazacszeleteket, majd a forró zsiradékkal locsolgatva, süssük kb. 10 percig.
  3. Ezután helyezzük be előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőbe, és süssük még 15 percig, majd vegyük ki a sütőből, és tálalásig tartsuk melegen. ( A serpenyő nyelét csomagoljuk be alufóliába mielőtt betennénk a sütőbe!!!!)

Paprikamártás

  1. A lazacot vágjuk fel kisebb darabokra. A vöröshagymát, és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A paradicsomot, és a paprikát vékonyan szeleteljük fel.
  2. Az olívaolajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
  3. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva a felszeletelt paprikát és paradicsomot, és pároljuk tovább, majd szórjuk meg a pirospaprikával, adjuk hozzá a csípős paprika krémet, keverjük alaposan össze, és öntsük fel a vízzel.
  4. Ezután ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, főzzük kb. 15 percig, majd adjuk hozzá a feldarabolt lazacot és a tejfölt, és főzzük tovább kb. 15 percig.
  5. A készre főtt paprikást ezután turmixoljuk le, vagy botmixerrel pépesítsük, majd egy szűrőn szűrjük át, hogy szép selymes legyen a szósz, és tálalásig tartsuk melegen.

Túrós csusza

  1. A tésztát enyhén sós vízben főzzük ki, majd szűrjük és alaposan csepegtessük le, és egy kevés olajon futtassuk meg. Ezután adjuk hozzá a túrót, ízlés szerint sózzuk, és hagyjuk hűlni.
  2. Egy nedves konyharuhára tegyünk rá egy réteslapot, kenjük le olajjal, majd helyezzük rá a következő réteslapot. (Én 3 réteslapot helyeztem egymásra, mielőtt rákanalaztam a túrós csuszát.)
  3. Ezután körbe a széleknél hagyjunk el kb. 1,5 cm-es csíkot, és kanalazzuk rá a túrós csuszát, majd hajtsuk be a széleket, és a konyharuha segítségével tekerjük fel a rétest.
  4. Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg olajjal, helyezzük rá egymástól kicsit távolabb a rétesrudakat, majd mindegyiket kenjük le vékonyan olajjal.
  5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon, süssük szép pirosra, ropogósra. (Én légkeverésnél 180 fokon sütöttem)
  6. A sütőből kivéve hagyjuk a rétest a tepsiben hűlni, majd egy éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel.
  7. Tálaláskor helyezzük tányérra a lazacszeletet, ízlés szerint locsoljuk meg a paprikás mártással, tegyünk mellé 1-2 szeletet a túrós csusza rétesből, és úgy kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek