Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazacfilé kefíres kapormártással

Lazacfilé kefíres kapormártással
Lazacfilé kefíres kapormártással
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel a hal már egy ideje mélyhűtőmben állt, így árat nem tudok mondani.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat serpenyőben kevés olajon megsütjük. Ha mélyfagyasztott, és kisebb szeletke, akkor nem kell kiolvasztani, mehet egyből a serpenyőbe. Először nagy lángon mindkét oldalát megkapatjuk, hogy befehéredjen. Majd kis lángon időnként forgatva megsütjük. Közben sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Végén még egyszer nagy lángon megpirítjuk mindkét oldalát. Akkor jó, ha szép rózsaszínes piros.
  2. A mártáshoz összekeverjük a kefírt, a tejfölt, a majonézt. Sóval, borssal,cukorral, friss citromlével, fehérborral, apróra vágot kaporral, préselt fokhagymával ízesítjük.
  3. A halat tálaljuk. Meglocsoljuk a mártással, és mellé is öntünk belőle.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 290
elküldve: 8
receptkönyvben: 71
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Szeretemapocim

Mióta szakács: 2012.07.11.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
adag: 1 főre
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült lazac fehérboros mártással, lazacfilé kapros szósszal, fűszeres lazac tejfölös öntettel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

362
lazac 125 g
kefir 3 ek
tejföl 1 ek
majonéz 1 teáskanál
fehérbor 10 ml
kapor 0 ízlés szerint
citromlé 1 fél citromból nyert
fokhagyma 2 gerezd
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek