Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai csirkemell ahogy zora készíti

Bolognai csirkemell ahogy zora készíti
Bolognai csirkemell ahogy zora készíti
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a változatot ritkán szoktam csinálni, mert a hagyományos darált húsos bolognai az igazi.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát feltesszük főni, majd ha kész leszűrjük, és melegen tartjuk.
  2. A szószhoz pici olajon megpároljuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk.
  3. Mikor már elég levet engedett a gomba, beleöntjük a port és szükség szerint adunk hozzá vizet. Kb. 2 percig főzzük, amíg besűrűsödik.
  4. A csirkemellet szeleteljük, besózzuk, bepanírozzuk lisztbe, tojásba, morzsába és forró olajban kirántjuk.
  5. Még forrón sajtot reszelünk a tetejére.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 620
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

zora

Mióta szakács: 2011.10.15.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemell bolognai mártással, bolognai csirkemell spagettivel, bolognai csirkemellel és spagettivel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-07-08 21:54

Kedves györgyi!

Beszámolok róla, hogy sikerült a kétféle csodás étel "házassága", -de már előre sejtem, semmi gond nem lesz, maximum az, ha keveset készítek valamelyikből! :-D

Szép estét, és kellemesebb, de azért még csodás nyári napokat kívánok!
Úgy néz ki lesz egy kis enyhülés a jövő héten.:-)

Ránk férne egy kis nyári meleg, -és nem ez az afrikai hőség,- ez teljesen kimeríti az embert : nőt, férfit, gyerekeket, egészségest és beteget egyaránt, már kicsit sok...:-((

Ilyenkor még a főzés is gondot okoz, mit, hogy és miből, na és főleg mikor főzzön az ember lánya-fia?..:-))

Éva-Anyóca

györgyi
zora / györgyi Mon, 2012-07-09 18:37

Kedves Éva-Anyóca!
Már én is csak félgőzzel főzök, mert ez a meleg nem fehérembernek való. De azért az igények megvannak, ezért próbálok több napra előre megfőzni. Most a főzelékek és mindennap a hideg gyümölcslevesek a menők.
Kíváncsian várom a végeredményt, de tuti ízleni fog.
Üdv Zora

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-07-08 09:13

Tetszik és szeretjük a bolognait, és a csirkemellet is, külön-külön, guszta a képen, jöhet a próba, nem ma, az már lekésett sajna, de a jövő héten, el fogom készíteni, köszönöm szépen.:-))
Szép vasárnapot kívánok!

Éva-Anyóca

györgyi
zora / györgyi Sun, 2012-07-08 12:49

Megmondom őszintén, hogy először vonakodtam tőle én is.Mindíg a darálthusos változatot készítettem, de mivel nálunk a csirkemell a befutó, így kipróbáltam és nagyon ízlett mindenkinek.Bátran ajánlom, biztos lesz a siker! További szép napot kívánok én is . Zora

1308
csirkemell filé 50 dkg
napraforgó olaj 1.5 dl
zsemlemorzsa 15 dkg
tojás 1 db
finomliszt 10 dkg
spagetti tészta 50 dkg
bolognai alap 2 csomag
gomba 50 dkg
trappista sajt 8 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint