r
Nosalty Logó

Lasagne szalonnával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
csujilány
Lasagne szalonnával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A raguhoz

A besamelmártáshoz

Összesen 629 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A raguhoz

A besamelmártáshoz

Összesen 3764 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A raguhoz

A besamelmártáshoz

Összesen 194 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1131 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    828 micro
  • β-karotin
    2094 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2877 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 629 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    169 g

Zsír

  • Összesen
    222.1 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    685 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6785.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1985 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1950 mg
  • Nátrium
    2284 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2513 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    579 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1260 micro
  • α-karotin
    4969 micro
  • β-karotin
    12563 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    17260 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 3764 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    257 micro
  • β-karotin
    650 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    893 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A raguhoz

A besamelmártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Besamel mártás: a vajból és a lisztből világos rántást készítünk, felengedjük forró tejjel, majd felforraljuk és ízesítjük sóval, szerecsendióval és fehérborssal.
  2. Ragu: vajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, sárgarépát és szalonnát, majd hozzáöntjük a darált húst. Fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával és delikáttal. Beletesszük a paradicsompürét és felengedjük tejjel, majd készre főzzük.
  3. Összeállítása: kivajazott tűzálló tálba elhelyezünk egy réteg tésztát, megkenjük besamellel, majd raguval és befedjük tésztalappal, és ezt addig ismételjük, amíg a ragu és a tésztalapok tartanak. Így 4-5 réteget kapunk. A rétegek közét meghintjük reszelt sajttal. A legfelső lapot megkenjük besamellel, megszórjuk reszelt sajttal, majd megsütjük sütőben, mikrohullámú sütő esetén 750 Watton kb. 8 perc a sütési idő.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7148
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
csujilány 2 recept

Még a Garfieldben láttam meg ezt az ételt, amit persze egyből meg kellett csinálni. Keresgéltünk receptek között, és rátaláltunk a legjobbra! :) (kicsitt változtattunk a fűszerezésen, persze ezt mindenki a maga ízlése szerint csinálja). Nem kell tésztát beáztatni, gyorsan megvan, eszméletlen jó illata és íze van, ráadásul egészségesebb is a répától. És Garfieldnek tényleg igaza van: a lasagne egy életérzés!

Hozzávalók

A tésztához

A raguhoz

A besamelmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!