r
Nosalty Logó

Bolognai lasagne DoGGmától

Nathan
Bolognai lasagne DoGGmától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

722
Kalória
40.8g
Fehérje
30.2g
Szénhidrát
43.9g
Zsír
210.7g
Víz
124.9g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 722 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 5773 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1492.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    210.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    1239 micro
  • β-karotin
    3098 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 722 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    326.4 g

Zsír

  • Összesen
    351.4 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    999 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11941.7 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    347 mg
  • Kálcium
    3198 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    3846 mg
  • Nátrium
    4007 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    242 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1685.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4033 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    535 micro
  • Kolin:
    850 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1527 micro
  • α-karotin
    9912 micro
  • β-karotin
    24787 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9207 micro
  • Lut-zea
    1192 micro
Összesen 5773 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    271 micro
  • β-karotin
    677 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    251 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 161 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát, répát és zellert megtisztítjuk, megmossuk, és felaprítjuk apró kockákra, és félre rakjuk.
  2. Felmelegített edényben olajat hevítünk, majd rádobjuk a húst, és fehéredésig sütjük, ekkor hozzáadjuk a bort, sózzuk, borsozzuk.
  3. Pár perc főzés után hozzáadjuk a zöldségeket, a babérlevelet, a rozmaringot, a paradicsompürét és a húsleveslét, jól elkeverjük, és fedő alatt főzzük szép lassan, néha megkeverve. Közben a lisztből, a vajból és a tejből besamelt készítünk, majd sózzuk, borsozzuk, és félretesszük felhasználásig.
  4. Egy tepsit kiolajozunk, és egy sor tésztát lerakunk, majd rá egy kis bolognai szószt, majd erre mehet a besamel mártás. Majd ismét tészta, bolognai, tészta, bolognai, majd a végén megszórjuk reszelt sajttal.
  5. 200 fokos előmelegített sütőben fél óráig sütjük, míg a sajt meg nem pirul a tetején. Egy villával ellenőrizhetjük, hogy a tészta is megsült-e, ha könnyen beleszalad, akkor már jó!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Legutóbb a tökéletes bolognai spagetti készült el, és most ezt felhasználtam, hogy egy tökéletes lasagnét készítsek! :) Finom lett!

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Így főzheted tökéletes állagúra a spagettit: gluténmentesre is alkalmazható

Egy új kutatás részletesen elemezte, hogyan lehet a leghatékonyabban elkészíteni a hagyományos és a gluténmentes tésztákat, számolt be Andrea Scotti a The Independent-ben. A szakértők először röntgensugarakkal vizsgálták meg a spagetti belső szerkezetét, majd neutronsugarak segítségével követték nyomon, hogyan változik a tészta mikrostruktúrája különböző főzési feltételek mellett. Napi tippünk elárulja, hogyan csinálhatod a legjobban a tésztafőzést!

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Palacsinta alaprecept

Kicsi és nagyok kedvence a palacsinta. Akár sós, akár édes töltelékkel készíted, a legfontosabb, hogy az alap rendben legyen: ez a mi tökéletes palacsinta alapreceptünk, amiben biztosan ...