Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai lasagne DoGGmától

Bolognai lasagne DoGGmától
Bolognai lasagne DoGGmától
110 perc / előkészület: 30 perc főzés: 50 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legutóbb a tökéletes bolognai spagetti készült el, és most ezt felhasználtam, hogy egy tökéletes lasagnét készítsek! :) Finom lett!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát, répát és zellert megtisztítjuk, megmossuk, és felaprítjuk apró kockákra, és félre rakjuk.
  2. Felmelegített edényben olajat hevítünk, majd rádobjuk a húst, és fehéredésig sütjük, ekkor hozzáadjuk a bort, sózzuk, borsozzuk.
  3. Pár perc főzés után hozzáadjuk a zöldségeket, a babérlevelet, a rozmaringot, a paradicsompürét és a húsleveslét, jól elkeverjük, és fedő alatt főzzük szép lassan, néha megkeverve. Közben a lisztből, a vajból és a tejből besamelt készítünk, majd sózzuk, borsozzuk, és félretesszük felhasználásig.
  4. Egy tepsit kiolajozunk, és egy sor tésztát lerakunk, majd rá egy kis bolognai szószt, majd erre mehet a besamel mártás. Majd ismét tészta, bolognai, tészta, bolognai, majd a végén megszórjuk reszelt sajttal.
  5. 200 fokos előmelegített sütőben fél óráig sütjük, míg a sajt meg nem pirul a tetején. Egy villával ellenőrizhetjük, hogy a tészta is megsült-e, ha könnyen beleszalad, akkor már jó!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 51
össznézettség: 248 057
elküldve: 12
receptkönyvben: 851
elkészítve: 64/64
Facebookon megjelent: 3

szakács

DoGGma

Mióta szakács: 2010.04.02.
105 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
receptverseny: Pasta al dente - receptverseny a Barillával!
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lasagne, húsos lasagne, bolognai szószos lasagne

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ngabi05
ngabi05 Mon, 2016-04-11 13:16

Elkészítettem, bár én a mascarpone helyett besamellt főztem, kicsit bonyis ugyan, de szaftosabb, én minden sorhoz teszek egy sor besamellt is. Biztos így is finom, de a besamell olcsóbb :)

N Andi
N Andi Wed, 2016-01-13 18:43

Életem második Lasagne-t ezzel a recepttel csináltam és óriási sikere lett. (elsö kudarc volt .... :P )
Nekem nagyobb tepsiben 3 réteges lett. Receptemet annyiben módositottam, hogy sokkal több paradicsompürét, valamint egy kevés erös pistát raktam bele, párom igy szereti. :D köszi a szuper receptet, még sokszor fogom használni.

Kuchi
Kuchi Tue, 2014-07-08 18:06

Szeretném megkérdezni hány réteg tészta kerül bele? Nekem mindig sületlen marad a tésztalap, lehet sok emeletet csinálok.

doggma
DoGGma / doggma Wed, 2014-07-09 04:33

Attól függ a tiéd hány emeletes? Bár szerintem mindig meg kéne puhulnia, mindegy hány réteg. A legalsó sort is úgy rakod bele, hogy megolajozod. Ez ha jól emlékszem 3 réteg tésztából van, a végén pedig a sajt. Remélem sikerülni fog neked is legközelebb! :)

Gitta73
Gitta73 Wed, 2014-06-11 08:56

Csodálatosan néz ki és a hozzávalók is jól hangzanak....elfogom készíteni így. :)

doggma
DoGGma / doggma Tue, 2014-06-24 00:49

Hidd el megéri! :) Nagyon finom! Sok sikert és jó étvágyat hozzá! :)

723
darált sertéshús 1 kg
sárgarépa 4 közepes db
halványító zeller 4 közepes szár
vöröshagyma 2 közepes db
rozmaring 3 szál
babérlevél 3 db
vörösbor 3 dl
csirke alaplé 3 dl
sűrített paradicsom 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 dl
lasagne tészta 125 g
trappista sajt 30 dkg
margarin 7 dkg
finomliszt 7 dkg
tej 7 dl