Villámgyors lasagne
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
42g lasagne tészta155 kcal
-
83g tej47 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
67g darált marhahús95 kcal
-
33g parmezán sajt131 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
578
Kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
250g lasagne tészta928 kcal
-
500g tej280 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
600g konzerv paradicsom96 kcal
-
400g darált marhahús568 kcal
-
200g parmezán sajt784 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
3462
Kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
12g lasagne tészta45 kcal
-
24.1g tej13 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1.5g olívaolaj14 kcal
-
28.9g konzerv paradicsom5 kcal
-
19.3g darált marhahús27 kcal
-
9.6g parmezán sajt38 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
167
Kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.9 g
Zsír
-
Összesen 26.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1636.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 538 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 478 mg
-
Nátrium 488 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 159.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 300 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2745 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
578
Kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 215.3 g
Zsír
-
Összesen 160.4 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 488 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9819.1 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 352 mg
-
Kálcium 3228 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 387 mg
-
Foszfor 2867 mg
-
Nátrium 2930 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 268.3 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 955.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 888 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 20 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 692 micro
-
Kolin: 474 mg
-
Retinol - A vitamin: 738 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1801 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 16470 micro
-
Lut-zea 563 micro
Összesen
3462
Kcal
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 472.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 793 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
167
Kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
5 dl tej
-
5 dkg vaj
-
3 ek finomliszt
-
5 levél bazsalikom
-
400 g darált marhahús
-
200 g parmezán sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 db babérlevél
Elkészítés
- A húst 2 ek olívaolajon megfuttatjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a babérlevelet, majd 10-12 percig kis lángon főzzük.
- Közben 2 ek olívaolajon főzni kezdjük a paradicsomot. Kb. 10-15 percig rotyogtatjuk.
- A húst a szósszal összeöntjük, és újabb 15 percig pöfögtetjük kis lángon. Az utolsó 3 percben hozzáadjuk a felvágott bazsalikomot.
- Közben a vajat megolvasztjuk, hozzátesszük a lisztet, kis lángon elkeverjük, és lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet.
- Sózzuk, borsozzuk, hozzáreszeljük a szerecsendiót, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a reszelt parmezán felét.
- Elzárjuk alatta és a paradicsomos szósz alatt is a gázt.
- Egy 25x35-ös tepsit kivajazunk, és leteszünk egy adag főzést nem igénylő lasagne tésztát (barilla).
- Ráteszünk egy adag húsos ragut, majd ismét tésztát. Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók elfogynak. Az utolsó adag tésztára a besamel kerül. A tetejére tegyük a parmezánt, majd toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe.
- Süssük 20 percig, majd még 10 percig hagyjuk állni, mielőtt felvágjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 2079
- Tegnapi nézettség: 213
- 7 napos nézettség: 1254
- Össznézettség: 697912
- Feltöltés dátuma: 2013. május 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:

Dacota
536 recept
A lasagne nem tartozik a leggyorsabban elkészíthető receptek közé. A recept jelzőjében a villám itt is enyhe túlzás, de ez a leggyorsabb lasagne, amit valaha csináltam, az íze pedig nem különbözik a sokáig készülő, hétvégi társától. Kezdettől tálalásig kb. 45 perc, ez pedig a főzést nem igénylő tésztának és a párhuzamosan elkészíthető hozzávalóknak köszönhető. Még egy hétköznapi vacsorának is simán elmegy!
Hozzászólások (9)
Nem vagyok egy nagy lasagne készít?, és Isten ments, hogy nagy vitába keveredjek az eredeti lasagne szerelmeseivel, de nekem hiányzik ebb?l a receptb?l a hagyma. Elég gyorsnak t?nik, és szívesen elkészíteném. Köszi szépen! Beus
Egyetértek! Nekem a pirított húshoz mindenképp kell pirított vöröshagyma, de én még fokhagymát is szoktam beletenni. :)
Nem akartam még azzal is tetézni a dolgot. Egyszer régebben keresgéltem a lasagne receptek között, és ott komoly vita folyt arról, hogy milyen is az igazi.
Szia! Jól hangzik, csak nekem azt áruld el kérlek, h hol veszed ezt a barilla tésztát!? Ha ide nem szabadna kiírni, adok mail címet, köszönöm el?re is : )
F?zés nélküli tésztát még mindig nehéz beszerezni, de nem reménytelen. A f?zést igényl? ebben a típusban is szinte minden nagyobb ABC-ben megtalálható. Hagyma szerintem is kell alápirítva és reszelve is. Talán sajtot is picivel többet elbír. A végeredmény viszont önmagáért beszél! Szuper!
Szerintem a lasagne olyan, mint a töltött káposzta. Ahány ház,annyi szokás. Én már ezt elkészítettem és naggggyon finom lett!!! (tettem bele +hagymát és fokhagymát valamint sajtot is +-ban)
Hagyma akkor is kell bele,mert különben nincs íze, de recept különben jó!
Ez valóban egy jó recept én is így szoktam készíteni. Annyit tennék hozzá kiegészítésül, hogy én a Pennyben kapható lasagne tésztát szoktam használni (olcsó), és avval is m?ködik a recept, nem kell feltétlenül hozzá a (feltételezem) drága Barilla. Annyi a titka, hogy jó levesesre kell hagyni a húsos szószt, hogy legyen elég nedvesség, amit a tészta sülés közben felszívhat.
Köszönöm a receptet! Én külföldön élek, de itt lehet kapni konzervben el?re f?zött paradicsom szószt (nem a kész spagetti szószra gondolok, csak olíva olaj és paradicsom van benne, kifejezetten spagetti vagy lasagne alaphoz) . Én a hagymát olajon megfuttatom, ezalatt pucolok répát, aztán hozzáadom a darált húst, míg az kicsit pirul felkockázom a répát és azt is hozzáteszem. Erre jön direktben a konzerv szósz , ennek a nedvessége és a besamel elég ahhoz hogy a süt?ben megpuhuljon a normál tészta is. Ha lehet, így még gyorsabb.
Vermilionnak igaza van, altalaban az olasz etelekbe jo a hagyma, fokhagyma. Sot, en meg zoldseget is szoktam fozni a hushoz, ami nagyon finom izt ad neki. Sarga es feherrepat vagy apritopgepben apritva, vagy nagyon vekonyra gyalulva teszem hozza a hushoz. Igy igaz, olyan, mint a toltottkaposzta, de mindenkeppen nagyon finom etel.
imádtam, köszönöm! én is tettem alá hagymát, fokhagymát, és nem ártott neki egy deci száraz vörösbor sem, ha már épp volt otthon. életem els? lasagne-ja - nem túlzás - tökéletes lett! ui: méghogy 6 adag, ketten meg tudtuk volna enni egyszerre :) inkább 4 embernek javaslom, pedig én 500 g hussal készítettem.