Nosalty Logó

Villámgyors lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 578 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3462 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 167 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1636.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 578 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.3 g

Zsír

  • Összesen
    160.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9819.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    352 mg
  • Kálcium
    3228 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    2867 mg
  • Nátrium
    2930 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    955.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    888 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    692 micro
  • Kolin:
    474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    738 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1801 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    16470 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 3462 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    793 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst 2 ek olívaolajon megfuttatjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a babérlevelet, majd 10-12 percig kis lángon főzzük.
  2. Közben 2 ek olívaolajon főzni kezdjük a paradicsomot. Kb. 10-15 percig rotyogtatjuk.
  3. A húst a szósszal összeöntjük, és újabb 15 percig pöfögtetjük kis lángon. Az utolsó 3 percben hozzáadjuk a felvágott bazsalikomot.
  4. Közben a vajat megolvasztjuk, hozzátesszük a lisztet, kis lángon elkeverjük, és lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet.
  5. Sózzuk, borsozzuk, hozzáreszeljük a szerecsendiót, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a reszelt parmezán felét.
  6. Elzárjuk alatta és a paradicsomos szósz alatt is a gázt.
  7. Egy 25x35-ös tepsit kivajazunk, és leteszünk egy adag főzést nem igénylő lasagne tésztát (barilla).
  8. Ráteszünk egy adag húsos ragut, majd ismét tésztát. Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók elfogynak. Az utolsó adag tésztára a besamel kerül. A tetejére tegyük a parmezánt, majd toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe.
  9. Süssük 20 percig, majd még 10 percig hagyjuk állni, mielőtt felvágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 172
  • 7 napos nézettség: 1265
  • Össznézettség: 610131
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A lasagne nem tartozik a leggyorsabban elkészíthető receptek közé. A recept jelzőjében a villám itt is enyhe túlzás, de ez a leggyorsabb lasagne, amit valaha csináltam, az íze pedig nem különbözik a sokáig készülő, hétvégi társától. Kezdettől tálalásig kb. 45 perc, ez pedig a főzést nem igénylő tésztának és a párhuzamosan elkészíthető hozzávalóknak köszönhető. Még egy hétköznapi vacsorának is simán elmegy!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nem vagyok egy nagy lasagne készít?, és Isten ments, hogy nagy vitába keveredjek az eredeti lasagne szerelmeseivel, de nekem hiányzik ebb?l a receptb?l a hagyma. Elég gyorsnak t?nik, és szívesen elkészíteném. Köszi szépen! Beus

Törölt felhasználó

Egyetértek! Nekem a pirított húshoz mindenképp kell pirított vöröshagyma, de én még fokhagymát is szoktam beletenni. :)

Törölt felhasználó

Nem akartam még azzal is tetézni a dolgot. Egyszer régebben keresgéltem a lasagne receptek között, és ott komoly vita folyt arról, hogy milyen is az igazi.

Törölt felhasználó

Szia! Jól hangzik, csak nekem azt áruld el kérlek, h hol veszed ezt a barilla tésztát!? Ha ide nem szabadna kiírni, adok mail címet, köszönöm el?re is : )

Törölt felhasználó

F?zés nélküli tésztát még mindig nehéz beszerezni, de nem reménytelen. A f?zést igényl? ebben a típusban is szinte minden nagyobb ABC-ben megtalálható. Hagyma szerintem is kell alápirítva és reszelve is. Talán sajtot is picivel többet elbír. A végeredmény viszont önmagáért beszél! Szuper!

oduplaMutti

Szerintem a lasagne olyan, mint a töltött káposzta. Ahány ház,annyi szokás. Én már ezt elkészítettem és naggggyon finom lett!!! (tettem bele +hagymát és fokhagymát valamint sajtot is +-ban)

fkatica

Hagyma akkor is kell bele,mert különben nincs íze, de recept különben jó!

Sz. Ági

Ez valóban egy jó recept én is így szoktam készíteni. Annyit tennék hozzá kiegészítésül, hogy én a Pennyben kapható lasagne tésztát szoktam használni (olcsó), és avval is m?ködik a recept, nem kell feltétlenül hozzá a (feltételezem) drága Barilla. Annyi a titka, hogy jó levesesre kell hagyni a húsos szószt, hogy legyen elég nedvesség, amit a tészta sülés közben felszívhat.

Ditke62

Köszönöm a receptet! Én külföldön élek, de itt lehet kapni konzervben el?re f?zött paradicsom szószt (nem a kész spagetti szószra gondolok, csak olíva olaj és paradicsom van benne, kifejezetten spagetti vagy lasagne alaphoz) . Én a hagymát olajon megfuttatom, ezalatt pucolok répát, aztán hozzáadom a darált húst, míg az kicsit pirul felkockázom a répát és azt is hozzáteszem. Erre jön direktben a konzerv szósz , ennek a nedvessége és a besamel elég ahhoz hogy a süt?ben megpuhuljon a normál tészta is. Ha lehet, így még gyorsabb.

Törölt felhasználó

Vermilionnak igaza van, altalaban az olasz etelekbe jo a hagyma, fokhagyma. Sot, en meg zoldseget is szoktam fozni a hushoz, ami nagyon finom izt ad neki. Sarga es feherrepat vagy apritopgepben apritva, vagy nagyon vekonyra gyalulva teszem hozza a hushoz. Igy igaz, olyan, mint a toltottkaposzta, de mindenkeppen nagyon finom etel.

szimisüti

imádtam, köszönöm! én is tettem alá hagymát, fokhagymát, és nem ártott neki egy deci száraz vörösbor sem, ha már épp volt otthon. életem els? lasagne-ja - nem túlzás - tökéletes lett! ui: méghogy 6 adag, ketten meg tudtuk volna enni egyszerre :) inkább 4 embernek javaslom, pedig én 500 g hussal készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek