Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lasagne Kriszti7 konyhájából

Lasagne Kriszti7 konyhájából
Lasagne Kriszti7 konyhájából
110 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem lasagnét kért ebédre, így hát elolvastam pár receptet, és elkészítettem a saját változatomat.

Én 1 kg húsból csináltam (a többi mennyiség ugyanez volt), és így maradt még két adag bolognai szósz, amit lefagyasztottam. Majd legközelebb jól jön, ha nem lesz kedvem főzni! :)

hozzávalók / 7 adag

Tésztához

Húsos-paradicsomos raguhoz

Besamel mártáshoz

Tetejére

ajánlat

Ha vannak friss zöld fűszereink, használjuk őket!

Egy zöldsalátával és egy pohár vörösborral tökéletes vacsora vagy ebéd!

Szólj hozzá!

elkészítés

Húsos-paradicsomos ragu

  1. Megtisztítjuk és lereszeljük (vagy késes robotgépben felaprítjuk) a hagymát, a sárgarépát, a fehérrépát és a zellert. A bacont felkockázzuk.
  2. A két evőkanál olívaolajon picit megpirítjuk a bacont, és hozzáadjuk a lereszelt zöldségeket, majd kicsit együtt pároljuk őket.
  3. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk-borsozzuk, és fehéredésig pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a hámozott paradicsom konzerveket és a sűrített paradicsomot. Fűszerezzük az oregánóval és a kakukkfűvel, majd kicsit később a bazsalikommal.
  5. Kb. 3/4 óráig főzzük. Amikor picit kihűlt, botmixerrel kicsit átmegyünk rajta.

Besamel mártás

  1. Felforrósítjuk a tejet.
  2. A vajat megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, és folyamatosan kavargatjuk, amíg picit sárgás színt kap. (Nem szabad, hogy barna legyen!)
  3. 3-4 részletben hozzáöntjük a forró tejet, és közben folyamatosan kevergetjük habverővel, nehogy csomós legyen.
  4. Kb. 10 percig főzzük, közben folyamatosan kevergetjük.

Összeállítás

  1. Egy jénaiba (30x20 cm-es) elkezdjük a rétegzést. Legalulra besamel kerül (hogy az alsó réteg tészta is megpuhuljon), majd tészta, húsos ragu, újra besamel, és így tovább. A tetejére a besamel rétegre rászórjuk a reszelt sajtot.
  2. Előmelegített sütőben 200 fokon (légkeveréses) 35-40 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 176
elküldve: 2
receptkönyvben: 57
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszti7

Mióta szakács: 2014.08.04.
5 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lasagne, bolognai lasagne, lasagne al forno

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

reila
reila Fri, 2016-08-26 16:21

Nagyon finom lett, életem első lasagne-je. A bacon-t kihagytam, mert nem volt itthon, de legközelebb azzal is kipróbálom. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

808
lasagne tészta 30 dkg
darált marhahús 40 dkg
darált sertéshús 40 dkg
bacon 10 dkg
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 2 közepes fej
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
zeller 0.5 db
konzerv paradicsom 1200 g
sűrített paradicsom 140 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
vaj 10 dkg
tej 1.1 l
finomliszt 4 púpozott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
trappista sajt 15 dkg