r
Nosalty Logó

Lasagne Kriszti7 konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kriszti7
Lasagne Kriszti7 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Húsos-paradicsomos raguhoz

Besamel mártáshoz

Tetejére

Összesen 802 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Húsos-paradicsomos raguhoz

Besamel mártáshoz

Tetejére

Összesen 5630 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Húsos-paradicsomos raguhoz

Besamel mártáshoz

Tetejére

Összesen 123 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1575.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    713 micro
  • β-karotin
    2349 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10459 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 802 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    319.3 g

Zsír

  • Összesen
    273.2 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    962 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11030.3 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    487 mg
  • Kálcium
    3009 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    660 mg
  • Foszfor
    3692 mg
  • Nátrium
    3100 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.1 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    2404.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2747 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1017 micro
  • Kolin:
    942 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1172 micro
  • α-karotin
    4992 micro
  • β-karotin
    16442 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    73211 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 5630 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1610 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Húsos-paradicsomos raguhoz

Besamel mártáshoz

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. Megtisztítjuk és lereszeljük (vagy késes robotgépben felaprítjuk) a hagymát, a sárgarépát, a fehérrépát és a zellert. A bacont felkockázzuk.
  2. A két evőkanál olívaolajon picit megpirítjuk a bacont, és hozzáadjuk a lereszelt zöldségeket, majd kicsit együtt pároljuk őket.
  3. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk-borsozzuk, és fehéredésig pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a hámozott paradicsom konzerveket és a sűrített paradicsomot. Fűszerezzük az oregánóval és a kakukkfűvel, majd kicsit később a bazsalikommal.
  5. Kb. 3/4 óráig főzzük. Amikor picit kihűlt, botmixerrel kicsit átmegyünk rajta.

Húsos-paradicsomos raguhoz

  1. Felforrósítjuk a tejet.
  2. A vajat megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, és folyamatosan kavargatjuk, amíg picit sárgás színt kap. (Nem szabad, hogy barna legyen!)
  3. 3-4 részletben hozzáöntjük a forró tejet, és közben folyamatosan kevergetjük habverővel, nehogy csomós legyen.
  4. Kb. 10 percig főzzük, közben folyamatosan kevergetjük.

Besamel mártáshoz

  1. Egy jénaiba (30x20 cm-es) elkezdjük a rétegzést. Legalulra besamel kerül (hogy az alsó réteg tészta is megpuhuljon), majd tészta, húsos ragu, újra besamel, és így tovább. A tetejére a besamel rétegre rászórjuk a reszelt sajtot.
  2. Előmelegített sütőben 200 fokon (légkeveréses) 35-40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5682
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 19.

Ajánló

Ha vannak friss zöld fűszereink, használjuk őket! Egy zöldsalátával és egy pohár vörösborral tökéletes vacsora vagy ebéd!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne Kriszti7 konyhájából
Kriszti7 5 recept

A férjem lasagnét kért ebédre, így hát elolvastam pár receptet, és elkészítettem a saját változatomat. Én 1 kg húsból csináltam (a többi mennyiség ugyanez volt), és így maradt még két adag bolognai szósz, amit lefagyasztottam. Majd legközelebb jól jön, ha nem lesz kedvem főzni! :)

Hozzávalók

Tésztához

Húsos-paradicsomos raguhoz

Besamel mártáshoz

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...