r
Nosalty Logó

Lasagne Kriszti7 konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kriszti7
Lasagne Kriszti7 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Húsos-paradicsomos raguhoz

Besamel mártáshoz

Tetejére

Összesen 802 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Húsos-paradicsomos raguhoz

Besamel mártáshoz

Tetejére

Összesen 5630 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Húsos-paradicsomos raguhoz

Besamel mártáshoz

Tetejére

Összesen 123 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1575.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    713 micro
  • β-karotin
    2349 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10459 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 802 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    319.3 g

Zsír

  • Összesen
    273.2 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    962 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11030.3 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    487 mg
  • Kálcium
    3009 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    660 mg
  • Foszfor
    3692 mg
  • Nátrium
    3100 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.1 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    2404.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2747 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1017 micro
  • Kolin:
    942 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1172 micro
  • α-karotin
    4992 micro
  • β-karotin
    16442 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    73211 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 5630 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1610 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Húsos-paradicsomos raguhoz

Besamel mártáshoz

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. Megtisztítjuk és lereszeljük (vagy késes robotgépben felaprítjuk) a hagymát, a sárgarépát, a fehérrépát és a zellert. A bacont felkockázzuk.
  2. A két evőkanál olívaolajon picit megpirítjuk a bacont, és hozzáadjuk a lereszelt zöldségeket, majd kicsit együtt pároljuk őket.
  3. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk-borsozzuk, és fehéredésig pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a hámozott paradicsom konzerveket és a sűrített paradicsomot. Fűszerezzük az oregánóval és a kakukkfűvel, majd kicsit később a bazsalikommal.
  5. Kb. 3/4 óráig főzzük. Amikor picit kihűlt, botmixerrel kicsit átmegyünk rajta.

Húsos-paradicsomos raguhoz

  1. Felforrósítjuk a tejet.
  2. A vajat megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, és folyamatosan kavargatjuk, amíg picit sárgás színt kap. (Nem szabad, hogy barna legyen!)
  3. 3-4 részletben hozzáöntjük a forró tejet, és közben folyamatosan kevergetjük habverővel, nehogy csomós legyen.
  4. Kb. 10 percig főzzük, közben folyamatosan kevergetjük.

Besamel mártáshoz

  1. Egy jénaiba (30x20 cm-es) elkezdjük a rétegzést. Legalulra besamel kerül (hogy az alsó réteg tészta is megpuhuljon), majd tészta, húsos ragu, újra besamel, és így tovább. A tetejére a besamel rétegre rászórjuk a reszelt sajtot.
  2. Előmelegített sütőben 200 fokon (légkeveréses) 35-40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5638
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 19.

Ajánló

Ha vannak friss zöld fűszereink, használjuk őket! Egy zöldsalátával és egy pohár vörösborral tökéletes vacsora vagy ebéd!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne Kriszti7 konyhájából
Kriszti7 5 recept

A férjem lasagnét kért ebédre, így hát elolvastam pár receptet, és elkészítettem a saját változatomat. Én 1 kg húsból csináltam (a többi mennyiség ugyanez volt), és így maradt még két adag bolognai szósz, amit lefagyasztottam. Majd legközelebb jól jön, ha nem lesz kedvem főzni! :)

Hozzávalók

Tésztához

Húsos-paradicsomos raguhoz

Besamel mártáshoz

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek