Nosalty Logó

Házi palacsinta-lasagne limon konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Házi palacsinta-lasagne limon konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 696 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2782 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 127 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1775.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    673 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 696 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.9 g

Zsír

  • Összesen
    198.3 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    835 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7102.6 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    2359 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    2284 mg
  • Nátrium
    1903 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1522.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1553 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1331 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2692 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    1366 micro
Összesen 2782 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1005 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 127 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olívaolajon megpároljuk a kockára vágott lilahagymát, mellédobjuk a babérlevelet is.
  2. Ha kész, rátesszük a darált húst és nagy lángon körbepirítjuk, majd ráöntünk 1 dl tejet, és megvárjuk, míg elfő a leve, majd megismételjük.
  3. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a paradicsom konzervvel, majd alacsony lángon, lefedve 1-2 órát főzzük. A vége felé beledobjuk a bazsalikom leveleit, valamint az apróra vágott fokhagymát is.
  4. Ha kész, kevés balzsamecettel fűszerezzük, és hozzákeverjük a tejszínt úgy, hogy 3 evőkanálnyi maradjon belőle.
  5. Elkészítjük a palacsintákat.
  6. A kiolajozott kerámiatál aljára 2 palacsintát teszünk, a húsos ragu negyedét rákanalazzuk, és megszórjuk reszelt sajttal. Ezt ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók, majd a tetejére a kimaradt tejszínt öntjük, és bőven megszórjuk reszelt sajttal.
  7. 200 fokos sütőben pirosra sütjük kb. fél óra alatt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7921
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a receptet tíz éve fejlesztem, a lilahagymás kezdés, a tejjel felöntés Jamie Olivertől van, a többi része saját tapasztalat. A palacsinta miatt gyorsan megsül, biztosan puha marad és nagyon finom, mert beszívja a fűszeres húsos ragut. Muszáj kipróbálni!

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Köszönöm, mentve. :)

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! Én már leszoktam a tésztás lasagneról, ez sokkal egyszer?bb, gyorsabb!

Törölt felhasználó

Mivel lehet helyettesíteni a balzsamecetet ha épp nincs itthon?

Törölt felhasználó

Egyrészt nyugodtan kimaradhat, másrészt ha szeretnél ilyesmit, akkor vörösborecet, vagy pár csepp almaecet is megteszi!

Törölt felhasználó

Nagyon tetszik a recept, kipróbálom :-) Miért kell olyan sokáig /1-2 órán át/ f?zni a ragut?

dadimami

A marhahúsnak hosszabb a puhulási, f?zési ideje, és ez abból készül. Kuktában hamarabb megpuhulna, de ez esetben nem jelent megoldást, mert részletekben kell hozzáadni a tejet, tejszínt, és várni kellene, hogy a kukta nyitható legyen, emiatt a végeredmény id?ben ugyanaz lenne, s?t talán még több is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek