Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lasagne JUDYTH konyhájából

Lasagne JUDYTH konyhájából
Lasagne JUDYTH konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Millióféle változatban lehet készíteni... igazság szerint én nem szoktam mérni mindent, például a fűszereket sem, csak úgy érzéssel teszem... amikor először készítettem - mert valahogy ehhez az ételhez sokan félve fognak hozzá, így voltam én is, bár nem szoktam "melléfogni" - jegyzeteltem közben (miből, mennyit használok), ha finom lesz, mégis legyen egy támpontom... nagyon-nagyon finom lett, azóta ez számomra az alaprecept, ezt szoktam átkonvertálni! :) Érdemes kipróbálni! :) Ilyen az én "gyermekem"! :) 

hozzávalók / 4 adag

Húsos töltelék

Besamel mártás

Az összeállításhoz

ajánlat

JAVASLAT: Ugyanezeket a mennyiségeket, hogy kiadósabb (olcsóbb) legyen, lehet úgy csinálni, hogy több tésztát használunk, a besamel mártást hígabbra készítjük (több tejjel), így kevesebb húsos szószt teszünk a rétegek közé! A tetejéről is csökkenthetjük a mennyiséget - a sajtos tejfölös bevonatba kevesebb sajtot teszünk! Igaz, így a tökéletes, ahogyan leírtam, de nem mindenki engedheti meg ezt magának, amiben semmi kivetnivaló nincs.

Szólj hozzá!

elkészítés

Húsos töltelék

  1. Az olajon üvegesre pároljuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, rányomjuk a fokhagyma felét, összekeverjük, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, fehéredésig pároljuk így a hagymákkal.
  2. Ezután megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük 2 dl vízzel, s puhára pároljuk.
  3. Ha puha a hús, beleöntjük a sűrített paradicsomot, s az összes többi hozzávalót, fűszereket, a hámozott paradicsomot felaprítva, sózzuk, s jól összefőzzük. Levesszük a tűzről, félretesszük.

Besamel mártás

  1. A vajat felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, világosra pirítjuk, hirtelen mozdulattal, állandó kevergetés mellett felöntjük a tejjel, gyors mozdulatokkal elkeverjük csomómentesre.
  2. Hozzáadjuk a sót és a szerecsendiót, addig főzzük, amíg besűrűsödik - közepesen sűrű lesz. Félretesszük.

Az összeállításhoz

  1. Egy szögletes, magasabb falú jénai edényt kivajazunk, a besamel mártásból beterítjük az alját.
  2. Erre a tésztából rakjuk ki a tálat, majd rá a húsos töltelékből kenünk egy réteget, s erre a besamal mártásból kanalazunk.
  3. Ismét tészta, húsos töltelék, mártás, ismét tészta... így folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók! A tetejére mindenképpen tészta kerüljön, melyet bekenünk besamel mártással!
  4. 150 fokon, alsó felső sütéssel sütjük. 15 perc elteltével egy nagy doboz tejföllel (sűrű, 20 %-os) elkevert reszelt sajtot (kb. 10-10 dkg Trappista és füstölt Karaván) elkenjük a tetején, visszatesszük a sütőbe, s addig sütjük még, hogy színt kapjon a teteje.
  5. Ha készen van, kivesszük a sütőből, kikapcsoljuk a sütőt (!!!!), rövid ideig állni hagyjuk, s tetszőleges alakzatra vágva tálaljuk. Tényleg fergetegesen finom lett! :)
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30x6 cm
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 108
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
179 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lasagne, húsos-besameles lasagne, olasz rakott tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1349
darált sertéshús 60 dkg
napraforgó olaj 5 ek
vöröshagyma 2 nagy db
fokhagyma 4 gerezd
sűrített paradicsom 140 g
ketchup 4 ek
paradicsom 3 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0.5 teáskanál
oregánó 0.5 teáskanál
majoranna 0.5 teáskanál
rozmaring 0.5 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
víz 2 dl
teavaj 10 dkg
finomliszt 5 evőkanál
tej 6 dl
2 kávéskanál
szerecsendió 2 kk
lasagne tészta 25 dkg
tejföl 330 g
trappista sajt 10 dkg
füstölt sajt 10 dkg