r
Nosalty Logó

Paradicsomos-spenótos lasagne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Livee
Paradicsomos-spenótos lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 404 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1619 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 147 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    912.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3244 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2059 micro
  • Lut-zea
    6664 micro
Összesen 404 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3650.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1140 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    1084 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    556.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1394 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1054 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1172 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12976 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8235 micro
  • Lut-zea
    26657 micro
Összesen 1619 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1180 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    749 micro
  • Lut-zea
    2423 micro
Összesen 147 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mirelit spenótot felengedjük, és tejjel együtt felfőzzük. Borssal, sóval, cukorral fűszerezzük, aki bírja fokhagymát is tegyen bele. Kicsit sűrűbbre hagyjuk, mint a spenót főzelék esetén.
  2. A hámozott konzerv paradicsomot szintén fűszerezzük borssal, sóval, majorannával, rozmaringgal, bazsalikommal, és a paradicsomokat főzés közben szétnyomkodjuk. Lehet természetesen darabolt paradicsommal is dolgozni.
  3. A jénaiba nekem rétegenként 3 darab lasagne tésztalap kell. Forró vízben előfőzzük a lapokat.
  4. Jénaiba fektetjük a lapokat, és egyszer a paradicsomos szószból, egyszer a spenótból teszünk rá. Ha elfogyott a paradicsom és a spenót is, akkor az utolsó tésztalapokra sajtot szórunk.
  5. 170 fokon kb 20-30 percig légkeveréses sütőben összesütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5269
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tekintve, hogy húst nem tartalmaz az étel, ezért a fehérje bevitel érdekében tojást főztem mellé. Lehetett volna szeletenként a tésztába is tenni, csak későn jutott eszembe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek