r
Nosalty Logó

Gyors lasagne réteslapból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gyors lasagne réteslapból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 523 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2090 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1347.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1357 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 523 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.2 g

Zsír

  • Összesen
    108.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5391.5 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1290 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1836 mg
  • Nátrium
    1800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    862.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    674 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    651 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 2090 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    412 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst olajon előpároljuk (kifehérítjük), felöltjük egy kis vízzel, és puhára főzzük.
  2. Wok edényben olajat melegítünk, beletesszük a kockára vágott hagymát, és megpirítjuk. (Aki több szószt szeretne, tehet még hozzá löncshúst is.) Mehet bele a darált hús, ízlés szerint ketchup, mustár, só, bors, chilipor, és oregano. (Én zöldségeket is szoktam beletenni, pl.: sárgarépa, fehérrépa, borsó.) Ezeket külön megfőzzük, és a szószhoz adjuk.
  3. A gáztepsit megkenjük olajjal, réteslapot teszünk rá (én két darabot tettem és két emeletet csináltam, így almás réteshez is maradt lap), utána mehet rá a szósz fele, majd még két lap, szósz, és a tetejére tejföl és sajt.
  4. Forró sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 237
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 29543
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vettem a boltban egy réteslapot, hogy almás rétest süssek. Otthon láttam, a csomagolás oldalára írták, hogy lasagne készítésére is megfelelő. Mondom: tényleg? Mivel nem mellékeltek hozzá semmit, így kombináltam az én bevált receptemmel, és tényleg meglepően jó lett az eredmény! Próbáljátok ki Ti is!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!