r
Nosalty Logó

Lángos jégsalátával, tojással, halikrával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Lángos jégsalátával, tojással, halikrával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 415 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 1656 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 181 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    527 micro
Összesen 415 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    70.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3880.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    539 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    967 mg
  • Nátrium
    1826 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    671 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    302 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    1131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    572 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1175 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2106 micro
Összesen 1656 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Elkészítés

Tészta

  1. Egy csészében a cukros, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzákeverjük a liszthez, sózzuk, víz és néhány csepp olívaolaj hozzáadásával tésztává dagasztjuk.
  2. Egy meleg helyre tesszük, hagyjuk, hogy megkeljen.
  3. Amikor a tészta már szépen megnőtt, kör alakúra formázzuk, s forró olajban kisütjük.

Feltét

  1. A tojást keményre főzzük. Az uborkát felszeleteljük.
  2. A forró lángost bekenjük a fokhagymával, a maradékot ráaprítjuk.
  3. A lángosra ráfektetjük a salátaleveleket, rárakjuk a felszeletelt tojásokat, uborkát, sózzuk, borsozzuk, facsarunk rá citromot. A tojásokra kanalazunk kevés halikrát, s nyomunk az egészre majonézt.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 758
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Ha ez egy igazi - Kaspi tengeri beluga kaviár (a tokfélék ikrája) lenne, akkor azt írtam volna a címbe. De ez egy dán capelin halikra, aminek sajnos nem sok köze van a valódi iráni vagy orosz kaviárhoz.

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!