Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lángos jégsalátával, tojással, halikrával

Lángos jégsalátával, tojással, halikrával
Lángos jégsalátával, tojással, halikrával
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha ez egy igazi - Kaspi tengeri beluga kaviár (a tokfélék ikrája) lenne, akkor azt írtam volna a címbe. De ez egy dán capelin halikra, aminek sajnos nem sok köze van a valódi iráni vagy orosz kaviárhoz.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Egy csészében a cukros, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzákeverjük a liszthez, sózzuk, víz és néhány csepp olívaolaj hozzáadásával tésztává dagasztjuk.
  2. Egy meleg helyre tesszük, hagyjuk, hogy megkeljen.
  3. Amikor a tészta már szépen megnőtt, kör alakúra formázzuk, s forró olajban kisütjük.

Feltét

  1. A tojást keményre főzzük. Az uborkát felszeleteljük.
  2. A forró lángost bekenjük a fokhagymával, a maradékot ráaprítjuk.
  3. A lángosra ráfektetjük a salátaleveleket, rárakjuk a felszeletelt tojásokat, uborkát, sózzuk, borsozzuk, facsarunk rá citromot. A tojásokra kanalazunk kevés halikrát, s nyomunk az egészre majonézt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 457
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: lángos
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Lángos jégsalátával, tojással, majonézzel, halikrával, uborkával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

417
cukor 1 teáskanál
tej 1 dl
instant élesztő 1 késhegynyi
finomliszt 20 dkg
0 ízlés szerint
olívaolaj 5 csepp
víz 1 dl
fokhagyma 4 gerezd
főtt tojás 4 db
vöröskaviár 8 dkg
majonéz 4 ek
uborka 8 dkg
salátalevél 8 közepes db
0 ízlés szerint
fekete bors 4 csipet
citromlé 24 csepp