r
Nosalty Logó

Lángos 5. - tej- és tojásmentes

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Receptműves
Lángos 5. - tej- és tojásmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 1409 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 5636 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 446 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    113.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1738.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    984 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 1409 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    453.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    211 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    163 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6955 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    688 mg
  • Foszfor
    2063 mg
  • Nátrium
    3934 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    181 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 5636 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 446 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyük a kenyérsütő-gépbe a viz felét, az olajat, majd a száraz anyagokat (liszt, só, élesztő, cukor), és a dagasztás programmal készítsük el a tésztát, úgy, hogy a keverésnél figyeljük vesz-e föl még vizet és apránként adagoljuk (ha kézzel készítjük, először 1 dl langyos vízben a cukorral futtassuk fel az élesztőt, majd a vizet fokozatosan adagolva gyúrjuk össze a tésztát, és kelesszük duplájára meleg helyen, fóliával letakarva, hogy ne száradjon ki). A lisztek típustól függően eltérő menniységű vizet vesznek fel, lágy, de nem folyós tésztát kell kapni, úgy adagoljuk a vizet.
  2. Ha kész a kelesztés, osszuk a tésztát nyolc egyenlő részre, finoman sodorjunk gombócokat belőlük.
  3. Tegyünk fel lábosban olajat a sütéshez (nagyobb átmérőjű lábost érdemes választani, hogy szépen ki tudjuk fektetni a tésztát), amíg felforrósodik az olaj, hagyjuk pihenni a gombócokat.
  4. Végezzünk próbát az olajon, ha egy csipet tésztát beledobva, sercegve sül, akkor megkezdhetjük a lángosok kisütését (forró legyen az olaj, másképp megszívja magát a tészta).
  5. A gombócokat kissé lapítsuk le és a szélén körbe forgatva nyújtsuk (kb. 10-15 cm átmérőjűre), vigyázva, hogy középen ne szakadjon el (lehet nagyon vékonyra nyújtani a tésztát, akkor lesz "bolti" formája).
  6. Süssük ki egyesével minden oldalát aranybarnára, majd papírtörlőn csöpögtessük le a felesleges olajat.
  7. Tetszés szerinti feltéttel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 29616
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 10.

Ajánló

Ne hevítsük hirtelen az olajat, közepes lángon melegítsük, de csak akkor kezdjünk sütni, ha már forró. A sütéshez magas égéspontú olajat használjunk. A képen látható lángos tönköly fehér lisztből készült.

Receptkategóriák

Lángos 5. - tej- és tojásmentes
Receptműves 119 recept

Három kedvenc lángossütőm volt: Szentendrén, Hévízen és Hajdúszoboszlón. Eddig... A múlt idő mostantól hivatalos :-). Persze, ha arra járok ezentúl is hagyom magam elcsábulni egy fokhagymás-sajtos-tejfölös változatra, de most már a távolság sem tart vissza ettől a csemegétől, ha megkívánom. A konyhában nem vagyok egy sokat töprengő típus, ha valamilyen ízkombináció eszembejut, bátran kipróbálom, szívesen kísérletezek nem bejáratott receptekkel is. Ez a lazaság nem mondható el minden területre, de dolgozom rajta :-). Szóval, tegnap épp hazafelé tartottunk, mikor a fáradtságtól kissé elpilledten kitaláltam, hogy úgy ennék lángost. A fent említett városok ugyan messze(bb) vannak, a kenyérsütő-gépem azonban csak egy karnyújtásnyira. Azzal a lendülettel eldöntöttem, hogy házi készítésű lángos lesz a vacsi és még abban is biztos voltam, hogy kipróbálom kissé egészségesebb változatban, így tönköly fehér lisztből készült, tej- és tojás nélkül. Ha nem tudnám biztosan, el sem hinném, hogy az első lángos sütésem volt :-). Mivel a kenyérsütő-gép dagasztó programjával készítettem, így az egész lángos sütés nem igényelt több közreműködést, mint 30 perc, az eredmény pedig megüti az eddig evett legfinomabb lángos mércéjét :-).

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Üdv! Kipróbáltam, de az arányokkal valami baj lehet, mert egy folyós "palacsinta tésztát" kaptam. A lisztet megduplázva m?ködött :) Hasonló hatást érhettem volna el, ha a víz mennyiségét feleztem volna le - szerintem. Minden jót :)

Receptműves

Örülök, hogy végül m?ködött. A vizet apránként szoktam hozzáadni, mert minden típusú liszt más mennyiséget vesz fel, azonban egy viszonylag lágy tésztát kell kapni (persze nem palacsinta folyósat), ezzel kiegészítem a receptet. Köszi :-)

Receptműves

Kedves Wildboar74, újra lemértem a recepteknél használt összetev?ket és valóban a víz mennyisége dupla adag. Javítottam a recepten is, elegend? 3 dl víz a megfelel?en lágy tésztához 50 dkg liszt esetén. Köszi a jelzést, Memi

3masmama

Nagyon köszönöm a receptet. Már harmadszor készül ez a lángos. Nagyon bevált, készítettem már feles lisztb?l is. Hálás vagyok érte:-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.