r
Nosalty Logó

La ribollita, a toszkán babos-keles egytál

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
La ribollita, a toszkán babos-keles egytál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A bableveshez

A zöldséges raguhoz

Összesen 478 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A bableveshez

A zöldséges raguhoz

Összesen 2864 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A bableveshez

A zöldséges raguhoz

Összesen 82 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1102.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    1367 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1830 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 478 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    136.9 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6612.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1709 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    1044 mg
  • Foszfor
    1872 mg
  • Nátrium
    1749 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    94 mg

VÍZ

  • Összesen
    2512.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    796 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2056 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10981 micro
  • Lut-zea
    993 micro
Összesen 2864 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    314 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

A bableveshez

A zöldséges raguhoz

Elkészítés

A bableveshez

  1. A szárazbabot a főzés előestéjén beáztatjuk, másnap leszűrjük és hideg vízzel átmossuk. Egy fazékban átmelegítjük az olajat, majd megfuttatjuk rajta a fokhagymát, rozmaringot és babérlevelet. Belezúdítjuk a babot is, majd felöntjük a vízzel.
  2. Felforraljuk, majd közepes lángon, fedő alatt puhára főzzük a babot. Csak a végén sózzuk-borsozzuk, mert a sótól kemények lesznek a babszemek. A fűszereket és a bab egyharmadát kihalásszuk, majd leturmixoljuk a levest. Félretesszük.

A zöldséges raguhoz

  1. A hagymát meghámozzuk, kockákra vágjuk, a répát, zellert és burgonyát pedig tetszőlegesen kisebb darabokra. A kelkáposztát vékony szálakra szeljük, a fodros kel belső szárát kivágjuk, majd durván felaprítjuk.
  2. Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd jöhet a répa és zeller, majd 10 perc párolás után a burgonya is. Ha ezek kissé megpuhultak, a fazékba nyomkodjuk a kezünkkel a konzerv paradicsomot. Az alaphoz öntjük a turmixolt bablevest és a főtt babszemeket is. Ekkor jöhet a kelkáposzta és a fodros kel. Elkeverjük az egészet, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, közepes lángon nagyjából 25-30 percig főzzük, míg minden meg nem puhul.
  3. Egy nagy tál aljára szedünk a raguból, majd ráteszünk egy réteg szeletelt, száraz kenyeret. Így folytatjuk a rétegezést, míg el nem fogy minden. Az egész tetejére ragu kerüljön. Lefedjük a tálat és minimum 2 órára a hűtőbe tesszük. Adhatunk neki akár egy egész éjszakát is, hogy összeérjenek az ízek.
  4. A pihentetés után újramelegítjük a ragut, majd olívaolajjal, kakukkfűvel és igény szerint további kenyérrel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5956
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 23.

Receptkategóriák

La ribollita, a toszkán babos-keles egytál
Lakos Benedek 264 recept

A cucina povera, azaz a szegények konyhájának remekműve ez az olasz egytálétel. A Toszkánában népszerű fogás kiváló módja a száraz kenyér megmentésének, ezen kívül pedig egy borzasztóan laktató és tartalmas (önmagában vegán) étek. A hideg téli hónapokra kiváló választás.

Hozzávalók

A bableveshez

A zöldséges raguhoz

Címlapról ajánljuk