r
Nosalty Logó

Hagymás bab Lupus konyhájából

NS
Hagymás bab Lupus konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

988
Kalória
23g
Fehérje
61.3g
Szénhidrát
73.7g
Zsír
281.3g
Víz
72g
Koleszterin
14g
Élelmi rost
10.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 988 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4938 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    73.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1559 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    899 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    281.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2761 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 988 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    115 g

Zsír

  • Összesen
    368.4 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    194 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7794.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    2044 mg
  • Nátrium
    4495 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    306.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

Víz

  • Összesen
    1406.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1529 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    558 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 4938 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    595 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 212 kcal

Elkészítés

  1. A szalonnát felvágjuk 3 mm vastag és 3 cm széles kockákra, majd a kockákat is félbevágjuk. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd kb. 4-5 mm-es csíkokra szeleteljük. Kinyitjuk a babkonzerveket, a fokhagymát megpucoljuk.
  2. Az olajat beöntjük a serpenyőbe. A szalonnát üvegesre pirítjuk, hozzáöntünk 2-3-4 babkonzerv levet! Lehet mellé kevés víz is. A hagymát puhára, de roppanósra pároljuk. Közben hozzáadhatjuk a sót is. A felesleges vizet elfőzzük.
  3. Mikor a hagyma is megpárolódott, hozzáönthetjük a babkonzerveket lével együtt. Ha túl sűrű, némi vízzel hígítsuk, de óvatosan, mert aztán el kell főzni a felesleget.
  4. Jöhet a paradicsompüré. De óvatosan, csak a színe miatt kell, ki is hagyható. Mehet a fűszerezés is, bors, oregáno, bazsalikom, fokhagyma. A fokhagymát fokhagymanyomón át szoktam préselni.
  5. Ha minden benne van, és ízre is jó, jöhet a főzés. Lassan, finoman rotyogtatva elfőzzük a felesleges vizet. Ha majdnem megáll benne a fakanál, akkor az igazi. Nem túl híg és nem túl sűrű.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 90 p

Anno fiatalon, horgászatkor bográcsban készítettük el. A sok hideg étel után mennyei volt.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek