r
Nosalty Logó

Hagymás bab Lupus konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Hagymás bab Lupus konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 988 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4938 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 212 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    73.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1559 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    899 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2761 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 988 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    115 g

Zsír

  • Összesen
    368.4 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    194 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7794.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    2044 mg
  • Nátrium
    4495 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    1406.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1529 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    558 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 4938 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    595 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 212 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát felvágjuk 3 mm vastag és 3 cm széles kockákra, majd a kockákat is félbevágjuk. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd kb. 4-5 mm-es csíkokra szeleteljük. Kinyitjuk a babkonzerveket, a fokhagymát megpucoljuk.
  2. Az olajat beöntjük a serpenyőbe. A szalonnát üvegesre pirítjuk, hozzáöntünk 2-3-4 babkonzerv levet! Lehet mellé kevés víz is. A hagymát puhára, de roppanósra pároljuk. Közben hozzáadhatjuk a sót is. A felesleges vizet elfőzzük.
  3. Mikor a hagyma is megpárolódott, hozzáönthetjük a babkonzerveket lével együtt. Ha túl sűrű, némi vízzel hígítsuk, de óvatosan, mert aztán el kell főzni a felesleget.
  4. Jöhet a paradicsompüré. De óvatosan, csak a színe miatt kell, ki is hagyható. Mehet a fűszerezés is, bors, oregáno, bazsalikom, fokhagyma. A fokhagymát fokhagymanyomón át szoktam préselni.
  5. Ha minden benne van, és ízre is jó, jöhet a főzés. Lassan, finoman rotyogtatva elfőzzük a felesleges vizet. Ha majdnem megáll benne a fakanál, akkor az igazi. Nem túl híg és nem túl sűrű.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 21651
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 08.

Ajánló

Ha lehet, akkor az egészet egy jó nagy méretű, magas falú kerámia vagy teflon serpenyőben készítsük, aminek van fedője. Annyira fedjük le, hogy a gőz tudjon távozni. A főzési időről annyit, lehet gyorsabban is elkészíteni, de talán ízre mégsem olyan, mint amiben az ízek összefőttek. Nem vegetáriánus és nem egy könnyű étel. Kenyérrel fogyasszuk. Vagy ízlés szerint, ki mivel szeretné.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anno fiatalon, horgászatkor bográcsban készítettük el. A sok hideg étel után mennyei volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek