Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Különleges csirkés savanyú leves

Különleges csirkés savanyú leves
Különleges csirkés savanyú leves
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családom és én is imádjuk a kínai levest, sokat főztem is otthon. De sajnos nem mindig van a háztartásomban tofu, meg bambuszrügy, meg kínai gomba... stb. Ezért egy köztes megoldást kerestem. A kamrámban és a hűtőmben mindig van ecet, keményítő, szója... hús meg miegymás, ezért megpróbálkoztam kitalálni egy új, használható levesreceptet, a háztartásomban fellelhető alapanyagokból.  A családomnak annyira ízlett az új, magyar-kínai levesem, hogy 2 hetente el kell készítenem. A kedvenc levesünk lett. Imádjuk. Fontos, hogy jó savanyú legyen a leves. Az ember valahogy kívánja, és egyre csak többet és többet enne a levesből (szerencsére kevés kalória). Nagyon könnyű elkészíteni, olcsó, fogyókúrához is nagyon jó.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A póréhagyma fehér részét felaprózzuk, a zöldségeket apró kockára daraboljuk. A csirkemellet apró kockákra vágjuk.
  2. 4 ek olajon a pórét félig megdinszteljük, mehet hozzá az erős pista és a csirkemell.
  3. Ha a csirkemell már szépen kezd pirulni, adjuk hozzá a zöldségeket és pirítsuk tovább az egészet még néhány percig.
  4. A levesünket kb. 4 l vízzel engedjük fel és sózzuk (óvatosan a sóval, a szója és az ételízesítők is sósak), borsozzuk. Rakjuk bele a leveskockát és az ételízesítőt.
  5. Ha a levesbe megfőttek a zöldségek (én roppanósan szeretem) beleöntjük a keményítőt, mégpedig úgy, hogy egy keverőtálba a keményítőt kikeverjük 2 dl hidegvízzel, és ezt a keveréket a bugyogó leveshez öntjük.
  6. A tojást egy tányérban egy csipet sóval felkeverjük, és -lassan folyamatosan keverve a levesbe belecsurgatjuk.
  7. Mehet bele a szójaszósz is, 1-2 percet még hadd rotyogjon a leves. Kóstolás.
  8. A leves alatt elzárjuk a tüzet és öntsük hozzá az ecetet. Úgy jó, ha pikánsan savanyú. És kész.
  • elkészítettem: 300 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 392
elküldve: 5
receptkönyvben: 118
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi baba

Mióta szakács: 2012.06.02.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkés savanyú leves, kínai savanyú leves csirkehússal, csirkehúsos savanyú leves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sally
Sally / Sally Wed, 2012-07-18 08:07

Megfoztem! Pont ahogy irtam! EZ IGEN! Nagyon finom, az egesz csaladnak, (kicsinek, nagynak) izlett. Koszi a receptet!

412
csirkemell filé 4 db
sárgarépa 3 nagy db
fehérrépa 3 nagy db
karalábé 1 db
zeller 1 közepes db
póréhagyma 1 db
étkezési keményítő 4 evőkanál
ecet 0.5 dl
tojás 2 db
szójaszósz 4 ek
chili 1 kk
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
ételízesítő 1 ek
napraforgó olaj 4 ek
víz 4 l