r
Nosalty Logó

Radóci csorba Sárika konyhájából

Sárika konyhája-Bíró Sára
Radóci csorba Sárika konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

282
Kalória
19.7g
Fehérje
17.9g
Szénhidrát
13g
Zsír
213.4g
Víz
108.9g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
6.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 55 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1382.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    947 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    213.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    714 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    2637 micro
  • β-karotin
    6864 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    876 micro
Összesen 282 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5530.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1053 mg
  • Nátrium
    3788 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    853.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2855 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    867 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    10546 micro
  • β-karotin
    27455 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3503 micro
Összesen 1129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    489 micro
  • β-karotin
    1272 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 55 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Az olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig sütjük.
  2. Ezután felöntjük kb. 1 liter húsleves alaplével, beletesszük az egész hagymát, petrezselymet, lestyánt, majd sózzuk borsozzuk és készre főzzük.
  3. A tejfölt, vagy joghurtot simára keverjük a tojássárgájával, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadunk 1-2 merítőkanállal a levesből, jól elkeverjük, majd az egészet hozzáöntjük a leveshez és összeforraljuk. Megszórjuk petrezselyemmel és ízlés szerint ízesítjük citromlével.
  4. Lehet egy szelet kenyeret kínálni mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 50 p

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...