Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szoljanka Orsika konyhájából

Szoljanka Orsika konyhájából
Szoljanka Orsika konyhájából
120 perc / előkészület: 20 perc főzés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A füstölthús-kocka csak alternatíva, mivel ritkán kapni igazán jó, házi jellegű füstölt combot. Olyankor a hús fele marha, fele füstölt húsból tevődik össze.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, majd 1 ek. zsíron megdinszteljük. Erre kerül rá a kb. 1*1 cm-es kockákra darabolt marhahús.
  2. Ha már kifehéredett a hús, akkor mehet bele a babérlevél, a füstölt kocka, a paradicsomsűrítmény, az apróra darabolt kapribogyó, 1 csokor kapor összekötve és a 2-2,5 l víz.
  3. Amíg szép lassú tűzön puhára fő a hús a levesben, addig darabolunk. Az olajbogyót karikára, a savanyú uborkát pedig brunoise-ra vágjuk, valamint a másik csokor kaprot is felaprítjuk (ez utóbbit tálalásnál fogjuk felhasználni).
  4. Amikor már teljesen omlós a hús, akkor hozzáadjuk az uborkát és az olajbogyót, amikkel együtt már csak 5-10 percet főzzük. Ekkor következik az ízesítés is, sót és borsot teszünk a levesbe ízlés szerint. Ha nagyon hivalkodó a paradicsom íze, 1 csipet cukorral lágyíthatjuk. Azért ízesítjük a végén, mert a füstölt kocka (vagy füstölt hús) viszonylag sok sót tartalmaz.
  5. Tálalásnál tejföllel és a frissen aprított kaporral, esetleg egy karika citrommal kínáljuk.
  • költség: 4000 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 598
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Orsika17

Mióta szakács: 2015.12.28.
7 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: orosz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szoljánka, orosz mindent bele leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

388
sertészsír 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
marhahús 40 dkg
füstölthús kocka 2 db
kapribogyó 4 teáskanál
babérlevél 2 db
sűrített paradicsom 30 dkg
víz 2 l
kapor 2 csokor
csemegeuborka 5 közepes db
fekete olajbogyó 25 dkg
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint