Nosalty Logó

Húsvéti savanyú leves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Húsvéti savanyú leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 384 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1537 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 57 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 384 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    91.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1032 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2558.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    748 mg
  • Nátrium
    1102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1409.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    606 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    229 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    763 mg
  • Retinol - A vitamin:
    597 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    870 micro
Összesen 1537 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 57 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a zsiradékon világos zsemleszínűre pirítjuk, hozzászórjuk az őrölt borsot, és felengedjük a sonkalével és a vízzel (a sonkalevet előzőleg zsírtalanítjuk, és leszűrjük).
  2. Beletesszük a babérlevelet és a meghámozott, egészben hagyott vöröshagymát.
  3. Kb. 40 percig főzzük, hozzáöntjük a teáskanálnyi ecetet, eltávolítjuk a vöröshagymát és a babérleveleket, belekeverjük a tejfölt, amivel összeforraljuk.
  4. A tojásokat megfőzzük, meghámozzuk, felszeleteljük, és csak tálaláskor adjuk a leveshez.
  5. Pirított zsemlekockát kínálunk hozzá.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13958
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 18.

Ajánló

Amennyiben nem a hagyományos húsvéti sonkafőzés apropóján készítjük, akkor kb. 20-30 dkg füstölt húst (pl. füstölt tarját) előzőleg főzzünk meg, aminek a levével a recept szerint elkészíthetjük a levest, és a végén a felkockázott húst is hozzáadhatjuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ilyen levest közvetlen sonkafőzést követő 1-2 napon belül szoktam készíteni, hogy a félretett finom füstölt húslé ne vesszen kárba. Azért készítem fele-fele arányban főzőlével és vízzel, hogy nehogy túl sós legyen.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek