Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti savanyú leves

Húsvéti savanyú leves
Húsvéti savanyú leves
55 perc / előkészület: 5 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ilyen levest közvetlen sonkafőzést követő 1-2 napon belül szoktam készíteni, hogy a félretett finom füstölt húslé ne vesszen kárba.
Azért készítem fele-fele arányban főzőlével és vízzel, hogy nehogy túl sós legyen.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Amennyiben nem a hagyományos húsvéti sonkafőzés apropóján készítjük, akkor kb. 20-30 dkg füstölt húst (pl. füstölt tarját) előzőleg főzzünk meg, aminek a levével a recept szerint elkészíthetjük a levest, és a végén a felkockázott húst is hozzáadhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a zsiradékon világos zsemleszínűre pirítjuk, hozzászórjuk az őrölt borsot, és felengedjük a sonkalével és a vízzel (a sonkalevet előzőleg zsírtalanítjuk, és leszűrjük).
  2. Beletesszük a babérlevelet és a meghámozott, egészben hagyott vöröshagymát.
  3. Kb. 40 percig főzzük, hozzáöntjük a teáskanálnyi ecetet, eltávolítjuk a vöröshagymát és a babérleveleket, belekeverjük a tejfölt, amivel összeforraljuk.
  4. A tojásokat megfőzzük, meghámozzuk, felszeleteljük, és csak tálaláskor adjuk a leveshez.
  5. Pirított zsemlekockát kínálunk hozzá.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 320
elküldve: 0
receptkönyvben: 73
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tojásos savanyú leves sonkalével, savanyú tojásleves füstölt lével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

382
finomliszt 2 púpozott ek
disznózsír 2 dkg
vöröshagyma 1 db
bors 1 kk
babérlevél 5 db
sonkalé 1 l
víz 1 l
ecet 1 tk
tejföl 2 dl
főtt tojás 4 db
kruton 10 dkg