Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplipürébe bújtatott pörkölt

Krumplipürébe bújtatott pörkölt
Krumplipürébe bújtatott pörkölt
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párszor már készítettem ezt az ebédet, és már az első alkalommal is mindenkinek ízlett. Ajánlani tudom ezt a gyorsan elkészíthető, remek ételt!!

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A krumplipüréhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Odatesszük a pörköltet, a kockára vágott hagymát megpároljuk a zsíron, pirospaprikával meghintjük, pici vízzel felengedjük. Hozzádobunk pár szelet paradicsomot, paprikát (vagy lecsót).
  2. Rátesszük a darabolt lapockát, megpörköljük, befűszerezzük, lassú tűzön megpároljuk.
  3. Elkészítjük a burgonyapürét.Összetörjük a főtt krumplit,vajat,és forralt tejet adunk hozzá,és jól kikeverjük,lassú tűzön,folyamatosan kevergetve.
  4. Beleterítjük a püré felét egy zsírozott, kisebb tepsibe. Erre tesszük a pörköltünket. Majd betakarjuk a maradék pürénkkel. Vajdarabkákat dobunk rá, és sütőbe toljuk. 200 fokon kicsit megpirítjuk a tetejét.
  5. Savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat!
     
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 913
elküldve: 9
receptkönyvben: 250
elkészítve: 9/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
708 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonyapürés hús, sertéspörkölt krumplival letakarva, burgonyapüré közé rejtett sertéspörkölt

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

alex2000.mezei
alex2000.mezei Sun, 2012-10-07 11:42

Köszönöm ilus74-nek és jvaleria-nak a választ.
Talán érdemes lenne egy kevés lisztet is hozzákeverni a krumplipüréhez, és akkor biztos ki lehetne szedni a tepsiből ? Nem tudom, csak arra gondoltam, hogy akkor már kicsit krokett-massza szerű lenne az alap.

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2012-10-07 12:18

Nehogy elrontsd a liszttel,hisz akkor már nem lesz olyan finom.Nekem sosem volt gond,kiszedni a tepsiből.....

alex2000.mezei
alex2000.mezei Sun, 2012-10-07 08:50

Más téma :
Valaki adjon tanácsot ahhoz, hogyan süssem a felszeletelt sertésmájat ahhoz, hogy finom puha legyen sütés után. azaz ne keményedjen meg. Nem szoktam megsózni. Talán a szeleteket kellene vékonyabbra vágni?

suvkat2
suvkat2 Sun, 2012-10-07 14:00

Éjszakára fokhagymás tejbe kell áztatni, akkor nem keményedik meg.

alex2000.mezei
alex2000.mezei Sun, 2012-10-07 16:12

Suvkat2-nek nagyon köszönöm az ötletet és így fogom a májat kisütni. Hozzá jó finom savanyú uborkát, vagy mustárt és friss kenyeret szoktam szoktam enni.

alex2000.mezei
alex2000.mezei Sun, 2012-10-07 08:47

Az a kérdésem a krumplipürébe bujtatott pörkölttel kapcsolatban annak, aki már elkészítette, hogy nem esik-e szét a krumplipüré bunda, amikor kiveszik a tepsiből. Más szóval elég szilárd lesz-e sütés után a krumplipüré, hogy szépen ki lehessen venni és úgy nézzen ki, mint itt a képen.

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2012-10-07 11:24

Nekem nem szokott szétesni,van ilyen nagy lapát kanalam,és azzal alá nyúlva emelem ki.
A sertésmájat,nagy lángon, 3-5 perc sütés után le is lehet kapcsolni.Sózni,sütés után kell.(Lesz majd feltéve ilyen receptem,ha érdekel majd nézd meg...) :-))

jvaleria
jvaleria / jvaleria Sun, 2012-10-07 10:24

A mi családunkban is megy ez a kaja, bújtatott pörkölt néven évek óta,de így kiszedni sosem tudtuk. Általában a ronda és finom kategória :)

785
sertéslapocka 0.5 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
sertészsír 2 ek
víz 2 evőkanál
fűszerpaprika 1 csipet
köménymag 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paradicsom 0.5 kis db
paprika 0.5 közepes db
vaj 2 ek
burgonya 1 kg
tej 250 ml
vaj 100 g
0 ízlés szerint