r
Nosalty Logó

Körettel egyben sült fűszeres csirkemell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Walaky
Körettel egyben sült fűszeres csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 589 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2939 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1227 micro
  • β-crypt
    370 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 589 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    73.1 g

Zsír

  • Összesen
    220.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1852.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1333.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    612 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    95 mg
  • C vitamin:
    651 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    6136 micro
  • β-crypt
    1848 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 2939 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este -mielőtt készíteni szeretnénk- a csirkemelleket megmossuk, szálirányra merőlegesen vékony csíkokra szeleteljük, egy fedeles tálba rakjuk, beszórjuk a mustáros gyorspác felével, pici sót is szórunk rá, 2 gerezd fokhagymát rányomunk, az olaj felével az egészet összekeverjük, s egy éjszakát állni hagyjuk hűtőben lefedve.
  2. Másnap, amikor már készíteni szeretnénk, egy nagyobb tálba rakjuk a megtisztított, megmosott, felkockázott burgonyát, a szintén megtisztított, megmosott, felszeletelt -nem kell túl vékonyra- hagymákat, a megmosott, csíkokra szeletelt paprikákat, megszórjuk a maradék mustáros gyorspáccal, kevés sóval, a maradék 2 gerezd, átnyomott fokhagymával, meglocsoljuk az olajjal, jól összekeverjük az egészet.
  3. Ehhez a zöldséges-fűszeres keverékhez hozzáadjuk a hűtőből kivett, előző este bepácolt húst, alaposan összeforgatjuk az egészet, s egy jénai tepsibe (más tepsibe is lehet) öntjük, lefedjük fóliával, ha van teteje, azzal. Olyan tepsit válasszunk, amiben kényelmesen elfér.
  4. Betesszük a sütőbe -nem kell előmelegíteni-, alsó-felső állásra állítva, először 200 fokon sercegésig, majd mérsékeljük 150 fokra, s körülbelül 45-60 percig lefedve sütjük, eddigre minden megpuhul. Majd levesszük a fóliát/fedelét, óvatosan megforgatjuk a "cuccot", majd légkeveréssel kissé megpirítjuk úgy, hogy közben forgatunk rajta egyet-kettőt.
  5. Vigyázat, sokáig nem szabad pirítani, mert kiszáradhat, csak szép színt kapjon, mint a képen.
  6. Ha készen van, kivesszük, picit állni hagyjuk, s mindenki ízlésének megfelelően tálalhatja!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x36x5
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 28 alkalommal
  • Receptkönyvben: 340
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 24077
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 16.

Ajánló

Más húsból is lehet készíteni, s más fűszerkeveréket is lehet használni! Ha nagyon gyorsan szeretnénk készíteni, az éjszakai pác elmaradhat, s csak addig álljon benne, amíg a zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk! Csináltam már így is, s ekkor is ugyanolyan finom lett!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évszaktól független, nagyon egyszerű, könnyű, s annál finomabb étek... szeretek kísérletezni, s egy régebbi alkalommal ezt a kombinációt ötöltem ki, azóta a család kedvence! :) Más húsból is lehet készíteni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek