Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes csokis-túrós torta

Krémes csokis-túrós torta
Krémes csokis-túrós torta
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek kísérletezni a receptekkel, ezt a tortát először apukám szülinapjára készítettem, azóta a szülinapok állandó tagja, a család egyik kedvence. Én előző nap szoktam elkészíteni, hogy rendesen megszilárduljanak a krémek.

hozzávalók / 12 adag

"Piskóta"

Gyümölcsös túrókrém

Étcsokis mousse

Fehércsokis mousse

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

˝Piskóta˝

  1. A sütőt előmelegítjük 155°C-ra. Egy edénybe a sütő aljára vizet teszünk, hogy gőz legyen sütés közben.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A sárgáját az édesítővel és a lisztel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, mogyorót és hozzákeverjük a felvert tojásfehérjéhez.
  4. Kivajazott tortaformában fél óra alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Gyümölcsös túrókrém

  1. A fagyasztott erdei gyümölcs-mixet egy teflonban puhára főzzük, majd belekeverjük a zselatinfixet (attól függ a mennyiség, hogy milyen híg lesz a gyümölcs), és félretesszük kihűlni.
  2. Ha a gyümölcs kihűlt, hozzákeverjük a túrót, igény esetén ízlés szerint édesítjük.

Étcsokis mousse

  1. Az étcsokit 2 evőkanál habtejszínben megolvasztjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A habtejszínt kemény habbá verjük (könnyebben megy, ha a tejszínt előtte egy órára fagyasztóba tesszük), majd hozzákeverjük a teljesen kihűlt olvasztott étcsokit és a fél csomag habfixálót. Felhasználásig hűtőben tároljuk.

Fehércsokis mousse

  1. A vanília pudingot a vízben és a tejben 5 db édesítővel megfőzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A fehér csokit 2 evőkanál tejszínben megolvasztjuk, félretesszük kihűlni.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a teljesen kihűlt vaníliapudingot, az olvasztott fehér csokit és a fél csomag habfixálót. Felhasználásig hűtőben tároljuk.

Tetejére

  1. A tejszínben megolvasztjuk a csokit, és hagyjuk kihűlni, arra vigyázzunk, hogy az állaga folyós maradjon.

Összeállítás

  1. Ha a piskóta kihűlt, visszatesszük a kapcsos tortaforma oldalát. Rákenjük az erdei gyümölcsös túrókrémet, majd az étcsokis mousse-t, majd a fehér csokis mousset és a végén a tetejére olvasztott csokit.
  2. Pár órára hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 155°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 968
elküldve: 2
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Békésüti

Mióta szakács: 2014.11.13.
10 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Krémes csokis-túrós kedvenc, túrós csokikrémes torta, csoki mousse-os torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

435
tojásfehérje 6 db
tojássárgája 4 db
édesítőszer 50 g
zabpehelyliszt 20 g
földimogyoró 60 g
sovány túró 250 g
erdei gyümölcs mix 500 g
zselatinfix 1 csomag
étcsokoládé 150 g
habtejszín 225 ml
habfixáló 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 tasak
fehér csokoládé 100 g
tej 2 dl
víz 2 dl
habfixáló 1 csomag
habtejszín 225 ml
étcsokoládé 150 g
habtejszín 50 ml