r
Nosalty Logó

Fruzsi banános csokitortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fruzsi banános csokitortája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 411 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4927 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 188 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 411 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.7 g

Zsír

  • Összesen
    211.8 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7111.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1316 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    712 mg
  • Foszfor
    2925 mg
  • Nátrium
    1911 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    661.6 g
  • Cukor
    376 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    767.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    658 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    1214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    635 micro
  • α-karotin
    159 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2181 micro
Összesen 4927 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskóta elkészítési módja:
  2. A kapcsos tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, sütőt bekapcsoljuk (nem kell túl nagy hőfokozatra állítani).
  3. Tojásokat 2 edényben különválasztjuk fehérjére, sárgájára.
  4. A fehérjéhez a porcukor 1/3-át, azaz 5 dkg-ot hozzáadjuk, és kemény habbá verjük.
  5. A sárgájához a maradék 2/3porcukrot, 10 dkg-ot hozzáadjuk, fehéredésig keverjük, ekkor a kakaóport is hozzáadjuk, ill. a hideg vizet.
  6. A lisztet és a sütőport alaposan elkeverjük, ezután a sárgájás-kakaós masszához adjuk, alaposan elkeverjük. (Sűrű lesz!)
  7. A tojásfehérjét óvatosan, részletekben kanál segítségével bele kell forgatni a másik masszába, vigyázni, hogy ne törjön össze ahab. Végül a kivajazott tortaformába öntjükaz elkészült masszát, és kb. 20-25 perc alatt 170-180 °C-on megsütni. Közben a sütő ajtaját nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta. A finom illat alapján lehet tudni, kb. mikor lett kész a tészta. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. Krém elkészítése:
  9. A banánokat meghámozzuk, és összeturmixoljuk. Ezután a habfixálóval elkevert banános joghurttal is összekeverjük.
  10. Ezt követően a főzés nélküli (banános vagycsokis ízű) pudingporral összekeverjük, amitől szépen besűrűsödik. A Hulalát kemény habbá kell verjük.
  11. Hűtőbe tesszük őket, amíg a tészta kihűl teljesen.
  12. Összeállítás:
  13. A kihűlt tésztát 3 lapba vágjuk. A banános csokis krémet és a hulalát kivesszük a hűtőből, óvatosan összekeverjük. A lapok közé kenjük arányosan egy nagy felületű kés segítségével. Vékony rétegben kívülről is bevonjuk vele a tortát.
  14. Megolvasztjuk gőz fölött a kockákra tördelt, olajjal vagy margarinnal dúsított étcsokis tortabevonót. Ha teljesen folyós állagú, bevonjuk vele a tortát. Hűtőbe tesszük. Közvetlenül tálalás előtt díszítjük tetszőlegesen felkarikázott banánnal, megmaradt habbal, stb.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3078
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Közeledett édesanyám születésnapja, és nem találtam egy olyan receptet sem, amire azt mondtam volna, ez az igazi. Így képzeletben összekombináltam a hozzávalókat, és megszületett ez a torta. Hatalmas sikert aratott, remélem másnak is beválik!:-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek