Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fruzsi banános csokitortája

Fruzsi banános csokitortája
Fruzsi banános csokitortája
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Közeledett édesanyám születésnapja, és nem találtam egy olyan receptet sem, amire azt mondtam volna, ez az igazi. Így képzeletben összekombináltam a hozzávalókat, és megszületett ez a torta. Hatalmas sikert aratott, remélem másnak is beválik!:-)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskóta elkészítési módja:

  1. A kapcsos tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, sütőt bekapcsoljuk (nem kell túl nagy hőfokozatra állítani).
  2. Tojásokat 2 edényben különválasztjuk fehérjére, sárgájára.
  3. A fehérjéhez a porcukor 1/3-át, azaz 5 dkg-ot hozzáadjuk, és kemény habbá verjük.
  4. A sárgájához a maradék 2/3 porcukrot, 10 dkg-ot hozzáadjuk, fehéredésig keverjük, ekkor a kakaóport is hozzáadjuk, ill. a hideg vizet.
  5. A lisztet és a sütőport alaposan elkeverjük, ezután a sárgájás-kakaós masszához adjuk, alaposan elkeverjük. (Sűrű lesz!) 
  6. A tojásfehérjét óvatosan, részletekben kanál segítségével bele kell forgatni a másik masszába, vigyázni, hogy ne törjön össze a hab. Végül a kivajazott tortaformába öntjük az elkészült masszát, és kb. 20-25 perc alatt 170-180 °C-on megsütni. Közben a sütő ajtaját nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta. A finom illat alapján lehet tudni, kb. mikor lett kész a tészta. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém elkészítése:

  1. A banánokat meghámozzuk, és összeturmixoljuk. Ezután a habfixálóval elkevert banános joghurttal is összekeverjük.
  2. Ezt követően a főzés nélküli (banános vagy csokis ízű) pudingporral összekeverjük, amitől szépen besűrűsödik. A Hulalát kemény habbá kell verjük.
  3. Hűtőbe tesszük őket, amíg a tészta kihűl teljesen.

Összeállítás:

  1. A kihűlt tésztát 3 lapba vágjuk. A banános csokis krémet és a hulalát kivesszük a hűtőből, óvatosan összekeverjük. A lapok közé kenjük arányosan egy nagy felületű kés segítségével. Vékony rétegben kívülről is bevonjuk vele a tortát. 
  2. Megolvasztjuk gőz fölött a kockákra tördelt, olajjal vagy margarinnal dúsított étcsokis tortabevonót. Ha teljesen folyós állagú, bevonjuk vele a tortát. Hűtőbe tesszük. Közvetlenül tálalás előtt díszítjük tetszőlegesen felkarikázott banánnal, megmaradt habbal, stb.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 932
elküldve: 2
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Fruzsina

Mióta szakács: 2013.08.21.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Sió receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokis banános torta, csokitorta banánnal, krémes banános csokoládétorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

408
tojás 8 db
porcukor 150 g
cukrozatlan kakaópor 3 ek
víz 2 evőkanál
finomliszt 10 evőkanál
sütőpor 1 csomag
margarin 2 g
banán 5 közepes db
gyümölcsjoghurt 250 ml
növényi habtejszín 400 ml
csokoládés pudingpor 1 tasak
habfixáló 1 csomag
tortabevonó 2 dkg
banán 1 közepes db
csokoládéforgács 200 g