Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Könnyű mártogatós padlizsánkrém friss zöldségcsíkokkal

Könnyű mártogatós padlizsánkrém friss zöldségcsíkokkal
Könnyű mártogatós padlizsánkrém friss zöldségcsíkokkal
gyors recept | szponzorált tartalom
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A padlizsánból rengetegféle fogás készíthető, de a legnépszerűbb talán a padlizsánkrém.
Elkészítési módja tájegységekként változik, de egy dolog biztos, szinte mindenki imádja! :)

hozzávalók / 4 adag

A padlizsánkrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A padlizsánkrémhez

  1. A megmosott padlizsánokat egy kés segítségével beszurkáljuk, majd egy felforrósított serpenyőben körbepirítjuk. Ez adja meg a jellegzetes füstös ízét majd a krémnek. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200 fokon, kb. 20 percig sütjük.
  2. Közben egy serpenyőben kevés 1-2 evőkanál olívaolajat hevítünk, és üvegesre pároljuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymákat is. Lassú tűzön, gyakori kavargatás mellett, addig dinszteljük, míg enyhe arany barnás színt kap.
  3. Közben elkészíthetjük a zöldségcsíkokat is!
  4. Ha letelt a sütésre szánt 20 perc, óvatosan félbevágjuk a padlizsánokat, és megvárjuk, míg lehűlnek.
  5. Egy evőkanál segítségével kikapargatjuk a padlizsánokat, és egy tálba tesszük. Ügyeljünk arra, hogy a héja ne kerüljön bele.
  6. A hagymás keveréket is ráhalmozzuk a kikapargatott padlizsánokra, majd egy botmixer segítségével krémesre daráljuk.
  7. A felaprított petrezselyemmel, majonézzel-mustárral, egy fél citrom levével, sóval és végül borssal ízesítjük a krémet, jól elkeverjük, majd hűtőben pihentetjük.
  8. Érdemes a sózással finoman bánni, míg langyos a padlizsánkrém, és inkább utólag sózni, mikor már kihűlt.
  9. Jó étvágyat!:)

A zöldségcsíkokhoz

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, majd hasonló hosszúságú és szélességű csíkokra vágjuk őket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 31
össznézettség: 980
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Accu-Chek a cukorbetegek séfje

Mióta szakács: 2019.09.30.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

padlizsános kence

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

233
padlizsán 2 db
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 4 gerezd
petrezselyem 1 csokor
citromlé 0.5 citromból nyert
majonéz 1 ek
mustár 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szezámmag 1 teáskanál
piros kaliforniai paprika 1 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
zöld kaliforniai paprika 1 db
sárgarépa 2 db
halványító zeller 3 db
kígyóuborka 1 db
zeller 1 db