r
Nosalty Logó

Könnyű mártogatós padlizsánkrém friss zöldségcsíkokkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Accu-Chek a cukorbetegek séfje
Könnyű mártogatós padlizsánkrém friss zöldségcsíkokkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A padlizsánkrémhez

A zöldségcsíkokhoz

Összesen 230 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A padlizsánkrémhez

A zöldségcsíkokhoz

Összesen 915 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A padlizsánkrémhez

A zöldségcsíkokhoz

Összesen 34 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    548.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    237 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1268 micro
  • β-karotin
    4594 micro
  • β-crypt
    260 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1070 micro
Összesen 230 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2243.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    831 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.3 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    2195.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1782 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    949 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1008 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5071 micro
  • β-karotin
    18374 micro
  • β-crypt
    1039 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4282 micro
Összesen 915 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    193 micro
  • β-karotin
    698 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 34 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A padlizsánkrémhez

A zöldségcsíkokhoz

Elkészítés

A padlizsánkrémhez

  1. A megmosott padlizsánokat egy kés segítségével beszurkáljuk, majd egy felforrósított serpenyőben körbepirítjuk. Ez adja meg a jellegzetes füstös ízét majd a krémnek. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200 fokon, kb. 20 percig sütjük.
  2. Közben egy serpenyőben kevés 1-2 evőkanál olívaolajat hevítünk, és üvegesre pároljuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymákat is. Lassú tűzön, gyakori kavargatás mellett, addig dinszteljük, míg enyhe arany barnás színt kap.
  3. Közben elkészíthetjük a zöldségcsíkokat is!
  4. Ha letelt a sütésre szánt 20 perc, óvatosan félbevágjuk a padlizsánokat, és megvárjuk, míg lehűlnek.
  5. Egy evőkanál segítségével kikapargatjuk a padlizsánokat, és egy tálba tesszük. Ügyeljünk arra, hogy a héja ne kerüljön bele.
  6. A hagymás keveréket is ráhalmozzuk a kikapargatott padlizsánokra, majd egy botmixer segítségével krémesre daráljuk.
  7. A felaprított petrezselyemmel, majonézzel-mustárral, egy fél citrom levével, sóval és végül borssal ízesítjük a krémet, jól elkeverjük, majd hűtőben pihentetjük.
  8. Érdemes a sózással finoman bánni, míg langyos a padlizsánkrém, és inkább utólag sózni, mikor már kihűlt.
  9. Jó étvágyat!:)

A zöldségcsíkokhoz

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, majd hasonló hosszúságú és szélességű csíkokra vágjuk őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 210
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 10108
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű mártogatós padlizsánkrém friss zöldségcsíkokkal
Accu-Chek a cukorbetegek séfje 10 recept

A padlizsánból rengetegféle fogás készíthető, de a legnépszerűbb talán a padlizsánkrém. Elkészítési módja tájegységekként változik, de egy dolog biztos, szinte mindenki imádja! :)

Hozzávalók

A padlizsánkrémhez

A zöldségcsíkokhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!