r
Nosalty Logó

Könnyű mártogatós padlizsánkrém friss zöldségcsíkokkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Accu-Chek a cukorbetegek séfje
Könnyű mártogatós padlizsánkrém friss zöldségcsíkokkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A padlizsánkrémhez

A zöldségcsíkokhoz

Összesen 230 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A padlizsánkrémhez

A zöldségcsíkokhoz

Összesen 915 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A padlizsánkrémhez

A zöldségcsíkokhoz

Összesen 34 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    548.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    237 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1268 micro
  • β-karotin
    4594 micro
  • β-crypt
    260 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1070 micro
Összesen 230 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2243.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    831 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.3 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    2195.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1782 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    949 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1008 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5071 micro
  • β-karotin
    18374 micro
  • β-crypt
    1039 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4282 micro
Összesen 915 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    193 micro
  • β-karotin
    698 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 34 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A padlizsánkrémhez

A zöldségcsíkokhoz

Elkészítés

A padlizsánkrémhez

  1. A megmosott padlizsánokat egy kés segítségével beszurkáljuk, majd egy felforrósított serpenyőben körbepirítjuk. Ez adja meg a jellegzetes füstös ízét majd a krémnek. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200 fokon, kb. 20 percig sütjük.
  2. Közben egy serpenyőben kevés 1-2 evőkanál olívaolajat hevítünk, és üvegesre pároljuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymákat is. Lassú tűzön, gyakori kavargatás mellett, addig dinszteljük, míg enyhe arany barnás színt kap.
  3. Közben elkészíthetjük a zöldségcsíkokat is!
  4. Ha letelt a sütésre szánt 20 perc, óvatosan félbevágjuk a padlizsánokat, és megvárjuk, míg lehűlnek.
  5. Egy evőkanál segítségével kikapargatjuk a padlizsánokat, és egy tálba tesszük. Ügyeljünk arra, hogy a héja ne kerüljön bele.
  6. A hagymás keveréket is ráhalmozzuk a kikapargatott padlizsánokra, majd egy botmixer segítségével krémesre daráljuk.
  7. A felaprított petrezselyemmel, majonézzel-mustárral, egy fél citrom levével, sóval és végül borssal ízesítjük a krémet, jól elkeverjük, majd hűtőben pihentetjük.
  8. Érdemes a sózással finoman bánni, míg langyos a padlizsánkrém, és inkább utólag sózni, mikor már kihűlt.
  9. Jó étvágyat!:)

A zöldségcsíkokhoz

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, majd hasonló hosszúságú és szélességű csíkokra vágjuk őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 207
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 9979
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű mártogatós padlizsánkrém friss zöldségcsíkokkal
Accu-Chek a cukorbetegek séfje 10 recept

A padlizsánból rengetegféle fogás készíthető, de a legnépszerűbb talán a padlizsánkrém. Elkészítési módja tájegységekként változik, de egy dolog biztos, szinte mindenki imádja! :)

Hozzávalók

A padlizsánkrémhez

A zöldségcsíkokhoz

Címlapról ajánljuk

5 magyar étterem a Michelin-kalauzból, amiről talán még nem hallottál

Hol van már az az korszak, amikor egy kezünkön meg tudtuk számolni a hazai Michelin-csillagos éttermeket! Jelenleg összesen 72 magyar éttermet ajánl a francia bázisú Michelin-kalauz, köztük a legtöbb a Michelin-tányér jelzést kapja a nemzetközi ítészektől. Ez még nem jelent Michelin-csillagot, de egy adott helyen ezeket az éttermeket is ajánlja a kalauz, kiemelkedő konyhai teljesítményük révén. 5 olyan hazai étterem következik vidéken és Budapesten, amelyekről kevesebbet hallani, pedig megérdemlik a figyelmet!

Nosalty

További cikkek

4 tipp, mire használd az út széli ringlót, azaz a...

Ringló, cseresznyeszilva, lotyószilva, mirabella vagy egyszerűen csak fosóka. Mind jól ismerjük a magyar települések elmaradhatatlan útszéli gyümölcsét, de azt kevesen tudjuk, hogy mennyi mindenre fel lehet használni ezt az alulértékelt termést.