Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánkrém 12. - mustáros

Padlizsánkrém 12. - mustáros
Padlizsánkrém 12. - mustáros
85 perc / előkészület: 45 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor a padlizsánnak szezonja van, akkor a kisült és összeturmixolt natúr padlizsánt lefagyaszthatjuk, és bármikor, amikor megéhezünk rá, kiolvasztjuk, és elkészítjük, akár télen is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pirítóssal nagyon finom. Nyáron friss paradicsomot, és aki szereti, még több hagymát is lehet rászeletelni a kenyéren.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, és (nem kell előmelegíteni) a sütőbe tesszük sülni úgy, ahogy van, nem szedünk le róla semmit. A fontos, hogy a padlizsán akkor jó, ha megfogjuk, és összeesik kissé. Nem szabad megpirítani, mert akkor kiszárad!
  2. Ha kivettük a sütőből, még a forró padlizsánokról lehúzzuk a héjjukat, és beletesszük a padlizsánbelsőt egy tálba.
  3. A padlizsánbelsőt összeturmixoljuk, és megvárjuk, míg kihűl.
  4. A kihűlt padlizsánmasszánkhoz hozzáadjuk a mustárt (ebből kevesebbet tegyünk bele az elején, nehogy savanyú legyen tőle, és kóstolgatjuk, hogy mikor elég bele), a kislyukú reszelőn lereszelt hagymát, az olajat, majd megsózzuk, és megborsozzuk.
  5. Ezeket összekavarjuk, és betesszük a hűtőbe, míg jól kihűl.

  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 355
elküldve: 4
receptkönyvben: 118
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

WhiteMagic

Mióta szakács: 2011.01.27.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

padlizsánkrém egyszerűen, mustáros-hagymás padlizsánkrém

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

finom
finom Sun, 2012-07-29 22:13

Hozzávalók nálam is ezek,csak én kettévágom a padlizsánokat és úgy sütöm meg,közben
egyszer át
fordítom. A hagymát egy picit megpárolom úgy adom hozzá az padlizsánokhoz
amiknek a közepét kiszedtem a héjából és turmixolom,ízesítem / mustár, só,bors/.
Pár napig hűtőbe tárolható,lehet ,hogy tovább is,de erre még nem volt példa hamar elfogy.
Én 1kg padlizsánból szoktam készíteni a többi hozzávaló mennyisége is ennek megfelelően változik.

cafika
Cafika / cafika Tue, 2011-03-15 23:09

szia White Magic,
szerintem is jó a fotó, a recept pedig fincsi lehet, mentettem is
üdv. Évi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-03-04 13:48

Inkább ne tegyél fel fotót, mert ez így nagyon hasonlít valami máshoz, ami kevésbé guszta :-)

113
padlizsán 2 db
mustár 3 tk
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 2 kis fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint