r
Nosalty Logó

Selymes lecsókrém kolbászmorzsával

Fekete Melinda
Selymes lecsókrém kolbászmorzsával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kolbászmorzsához

A lecsókrémhez

466
Kalória
12.9g
Fehérje
10.1g
Szénhidrát
42.2g
Zsír
171g
Víz
34.6g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
5.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A kolbászmorzsához

A lecsókrémhez

Összesen 466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A kolbászmorzsához

A lecsókrémhez

Összesen 1864 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A kolbászmorzsához

A lecsókrémhez

Összesen 165 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    952 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    171 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    1168 micro
  • β-crypt
    245 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    169 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3808.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    3434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    684.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    711 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    484 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    293 micro
  • β-karotin
    4670 micro
  • β-crypt
    982 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1189 micro
Összesen 1864 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    455 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

A kolbászmorzsához

  1. A morzsához válasszunk kissé szárazabb kolbászt. Első lépésben húzzuk le róla a héját, majd karikázzuk fel.
  2. Egy serpenyőben melegítsünk zsírt, és pirítsuk meg benne a kolbászkarikákat. Miután ez megtörtént, szedjük ki őket egy papírtörlőre. A kolbász után maradt zsírt tegyük félre.
  3. A kihűlt, pirított kolbászkarikákat egy aprítógép segítségével daráljuk morzsává és ezt is tegyük félre.

A lecsókrémhez

  1. A hagymát, paprikát és paradicsomot tisztítsuk meg és aprítsuk fel. Semmit nem kell túl apróra vágni, hiszen a végén mindent le fogunk pürésíteni.
  2. A zsíron kezdjük el dinsztelni a hagymát, majd nyomjuk hozzá a fokhagymát. Miután a hagymák megdinsztelődtek, fűszerezzük és adjuk hozzájuk a paradicsomot és kétféle paprikát. Keverjük el jól és locsoljuk meg a félretett kolbászzsírral. Lefedve főzzük puhára.
  3. Miután minden megpuhult, pürésítsük a lecsót egy botmixerrel. Adhatunk hozzá vizet, ha kicsit hígabb krémet szeretnénk kapni. Miután teljesen krémesre pürésítettük, tegyünk hozzá egy kevés vajat, hogy selymesebbé varázsoljuk a krémünket. Tálaláskor szórjuk meg a kolbászmorzsával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p

A lecsó egy rendkívül sokoldalú étel, egy kis kreativitással mártogatós, előétel, leves és szósz is készülhet belőle. Ez a selymes lecsókrém tökéletesen működik pirítósra kenve, mártogatósként, húsok mellé tálalva vagy akár ételek ízesítésére. Az extrán koncentrált lecsós íz garantált!

További receptek

Villámgyors tojáskrém

A tojáskrém egy igazi retro klasszikus. Készíthetjük reggelire pirítósra kenve, vendégvárónak vagy ebédre egy laktató szendvicsnek. Fogyasztás előtt érdemes pihentetni pár órát a ...

Fekete Melinda

Sonkakrém

Villámgyorsan elkészíthető sonkakrémet hoztunk nektek, ami remek módja a maradék felhasználásának, ha már sonkakómátok van. Ugyanakkor nem csak húsvétkor érdemes elkészíteni, hiszen ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...