r
Nosalty Logó

Selymes lecsókrém kolbászmorzsával

Fekete Melinda
Selymes lecsókrém kolbászmorzsával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kolbászmorzsához

A lecsókrémhez

466
Kalória
12.9g
Fehérje
10.1g
Szénhidrát
42.2g
Zsír
171g
Víz
34.6g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
5.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A kolbászmorzsához

A lecsókrémhez

Összesen 466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A kolbászmorzsához

A lecsókrémhez

Összesen 1864 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A kolbászmorzsához

A lecsókrémhez

Összesen 165 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    952 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    171 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    1168 micro
  • β-crypt
    245 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    169 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3808.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    3434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    684.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    711 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    484 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    293 micro
  • β-karotin
    4670 micro
  • β-crypt
    982 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1189 micro
Összesen 1864 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    455 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

A kolbászmorzsához

  1. A morzsához válasszunk kissé szárazabb kolbászt. Első lépésben húzzuk le róla a héját, majd karikázzuk fel.
  2. Egy serpenyőben melegítsünk zsírt, és pirítsuk meg benne a kolbászkarikákat. Miután ez megtörtént, szedjük ki őket egy papírtörlőre. A kolbász után maradt zsírt tegyük félre.
  3. A kihűlt, pirított kolbászkarikákat egy aprítógép segítségével daráljuk morzsává és ezt is tegyük félre.

A lecsókrémhez

  1. A hagymát, paprikát és paradicsomot tisztítsuk meg és aprítsuk fel. Semmit nem kell túl apróra vágni, hiszen a végén mindent le fogunk pürésíteni.
  2. A zsíron kezdjük el dinsztelni a hagymát, majd nyomjuk hozzá a fokhagymát. Miután a hagymák megdinsztelődtek, fűszerezzük és adjuk hozzájuk a paradicsomot és kétféle paprikát. Keverjük el jól és locsoljuk meg a félretett kolbászzsírral. Lefedve főzzük puhára.
  3. Miután minden megpuhult, pürésítsük a lecsót egy botmixerrel. Adhatunk hozzá vizet, ha kicsit hígabb krémet szeretnénk kapni. Miután teljesen krémesre pürésítettük, tegyünk hozzá egy kevés vajat, hogy selymesebbé varázsoljuk a krémünket. Tálaláskor szórjuk meg a kolbászmorzsával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p

A lecsó egy rendkívül sokoldalú étel, egy kis kreativitással mártogatós, előétel, leves és szósz is készülhet belőle. Ez a selymes lecsókrém tökéletesen működik pirítósra kenve, mártogatósként, húsok mellé tálalva vagy akár ételek ízesítésére. Az extrán koncentrált lecsós íz garantált!

További receptek

Sonkakrém

Villámgyorsan elkészíthető sonkakrémet hoztunk nektek, ami remek módja a maradék felhasználásának, ha már sonkakómátok van. Ugyanakkor nem csak húsvétkor érdemes elkészíteni, hiszen ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek