r
Nosalty Logó

A legegyszerűbb padlizsánkrém

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
A legegyszerűbb padlizsánkrém
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 407 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1630 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 123 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 407 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    151.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1022.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    65 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 1630 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    44 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt mossuk, szárazra töröljük, majd elfelezzük. A vágott felülettel lefelé egy tepsibe rakjuk.
  2. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
  3. A sütőből kivesszük, majd a padlizsán husát egy kanál segítségével kikaparjuk. Egy szűrőbe rakjuk, és kb. 1 órát hagyjuk szűrődni.
  4. A hagymát apróra vágjuk, majd egy kis olajban üvegesre dinszteljük.
  5. A padlizsánt és a hagymát botmixerrel pürésítjük, majd apránként hozzákeverjük az olajat. Sóval, borssal fűszerezzük.
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 90
  • 7 napos nézettség: 963
  • Össznézettség: 674412
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 28.

Ajánló

A padlizsánkrémhez keverhetünk egy nyers tojássárgáját, és ízesíthetjük egy kis citromlével is.

Receptkategóriák

Az igazi úgy lett volna, ha nyílt láng fölött, rácson sütöttem volna meg a padlizsánt, de így is finom lett.

Hozzászólások (9)

agikata

Elkészítettem, miután a piacon 200Ft/kg-ért vettem egy csomó padlizsánt a hétvégén, és mégsem lehet minden nap muszaka... NAGYON finom lett, és tényleg egyszer?. A neved már garancia a jó receptekre. Ez is bekerült a szakácskönyvbe. Köszönöm!

HunThomas

Elkészítettem, tényleg egyszer? és finom, viszont az olajat kihagytam bel?le. Igazából nincs is rá szükség szerintem, pont elég az az olajmennyiség, amin a hagymát dinszteljük.

Törölt felhasználó

Hello! Mit értesz az alatt hogy ,,sz?r?be rakjuk, és kb. 1 órát hagyjuk sz?r?dni." ?

Törölt felhasználó

Szia!Ugyes vagy,nagyon,jo a recepted!Es koszonom!

Törölt felhasználó

Sziasztok! Nem akarok kötekedni, de a hagymát nem kell megdinsztelni finomabb ha nyersen teszed bele. Ha héjastól egészbe sütöd meg gázlángon vagy grillen még finomabb , azért kell hagyni a levét kifolyni, mert a padlizsánnak nagy a viztartalma, meg esetleg ha keser? lenne.

Törölt felhasználó

Én csak fokhagymával,sóval,és majonézzel szoktam ízesíteni.Imádom pirítóssal.

Törölt felhasználó

Ahány ház, annyi szokás, de nem kell a hagymát dinsztelni, nyersen jó, és nem kell bele sok sem. És a citromlé elengedhetetlen bele.

Mytzee

Ki kell próbálnom így is, kíváncsivá tett, mert eddig még csak nyers hagymával készítettem. Biztos finom, hisz a dinsztelt hagyma csak jó lehet!

csomix

a francokat kell 1 órán át sz?rni, eredetileg nem pürésítjük géppel ,mert ugyan szép homogén állaga lesz,csak épp ez a dús krém az ami ízben már nem azonos azzal a módszerrel ,mint amikor fa késsel vagy m?anyag lapkával mint a petrezselymet felaprózzuk,a padlizsánt egyben sütjük,hogy jól átjárja a gyümölcsöt a g?z,persze több helyen megszurkáljuk fogpiszkálóval,hogy ne robbanjon szét.Ha valaki ezzel a módszerrel készíti meg fogja tapasztalni az ízek közötti különbséget,a hagymát nem dinszteljük,azt a zakuszkánál tesszük,csak apróra vagdaljuk,kimaradt a citromlé.Kevés majonéz keverhet? hozzá,én egy 3 l-es edénynél egy fél tubust szoktam hozzáadni.2 dl olajat nem 1 kg.padlizsánhoz mérünk,ami kb 3 -4 db padlizsánt jelent,mert gondoljunk bele ,hogy akkor egy eredetileg 5 kg gyümölcs esetében úszik az olajban.Ennyi olajat egy 3 literes edény tartalomhoz adunk hozzá,akkor nem lesz sem folyós sem gyomorszaggató.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek