Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres padlizsánkrém

Fűszeres padlizsánkrém
Fűszeres padlizsánkrém
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami gyorsan elkészíthető, könnyed vacsorát szerettem volna készíteni, így a padlizsánkrémre esett a választás. Frissen fogyasztva a legjobb, de pár napig a hűtőszekrénybe is eláll, bár akkor a fogyasztás előtt egy kicsit mikrohullámúban előmelegítem. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A padlizsánokat megmossuk, a két végét levágjuk, a héját rajtahagyjuk, és hosszában kb. 1-2 cm vastag szeletekre vágjuk.
  3. A padlizsánszeleteket egymás mellé sütőpapírra, a tepsibe helyezzük. Az olívaolajjal mindkét oldalát jól bekenjük.
  4. Berakjuk a sütőbe kb. 20-25 percre.
  5. Amikor a padlizsánok megpuhultak és egy picit megbarnultak, akkor kivesszük a sütőből, és egy nagy hőálló tálba tesszük.
  6. Hozzáadjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát, és simára turmixoljuk egy kézi mixerrel vagy turmixgépben.
  7. Magvas pirítós kenyérre kenjük.
  8. Csemegeuborkával és petrezselyemmel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 38 655
elküldve: 3
receptkönyvben: 107
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Monique

Mióta szakács: 2013.04.06.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

padlizsánkrém, korianderes padlizsánkrém, padlizsánkrém fűszeresen

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

151
padlizsán 2 nagy db
olívaolaj 5 ek
dijoni mustár 1 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
bors 1 teáskanál
koriander 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint