r
Nosalty Logó

Kolbászos gyors vacsora

Kovacs Klaudia
Kolbászos gyors vacsora
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A rakott tepsihez

A túrós salátához

469
Kalória
21.5g
Fehérje
36.6g
Szénhidrát
26.6g
Zsír
351.4g
Víz
103.4g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
11.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A rakott tepsihez

A túrós salátához

Összesen 469 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A rakott tepsihez

A túrós salátához

Összesen 1873 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A rakott tepsihez

A túrós salátához

Összesen 91 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1823.4 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    1106 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    351.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1891 micro
  • β-karotin
    4666 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 469 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    106.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7293.7 g
  • Cink
    524 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    408 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1111 mg
  • Nátrium
    4425 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    146.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1405.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2109 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    270 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    7562 micro
  • β-karotin
    18665 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    1940 micro
Összesen 1873 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.7 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    370 micro
  • β-karotin
    913 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    126 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 91 kcal

Elkészítés

A rakott tepsihez

  1. Meg pucoljuk a burgonyákat, répákat, hagymákat. Megmossuk. Mindent össze kockázunk.
  2. A szalonna mehet a tepsi aljára.
  3. Egy tálba a fűszereket a zöldségeket az olajjal és a vízzel össze keverjük majd mehet a szalonnára.
  4. Ennek a tetejére jöhet a kolbász és már mehet is a sütőbe.
  5. 180-200 fokon alsó felső sütési módon 25-30 perc alatt készre sütjük.

A túrós salátához

  1. Közben a salátához összekockázunk mindent és tejfölös-túróval keverjük, ízlés szerint fűszerezzük.
  2. A gyrost a salátával tálaljuk, jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...