r
Nosalty Logó

Kolbászhússal-gombával-sajttal töltött paprika

Hobbychef
Kolbászhússal-gombával-sajttal töltött paprika
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Elkészítés

Massza

813
Kalória
38g
Fehérje
61.4g
Szénhidrát
47.2g
Zsír
558.6g
Víz
186g
Koleszterin
11.2g
Élelmi rost
11.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Elkészítés

Massza

Összesen 813 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Elkészítés

Massza

Összesen 1623 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Elkészítés

Massza

Összesen 100 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1406.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    558.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    232 micro
  • β-karotin
    1556 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1195 micro
Összesen 813 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    94.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2813.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1009 mg
  • Nátrium
    1157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    122.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1117.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    500 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    351 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    464 micro
  • β-karotin
    3111 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2390 micro
Összesen 1623 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    634 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

Elkészítés

  1. A krumplit előfőzzük.
  2. A paprikákat megtöltjük a masszával, betekerjük 2-2 baconszalonnával, s berakjuk őket egy nagy serpenyőbe.
  3. A krumplikat megpucoljuk. Bevagdossuk, a vágásokba váltakozva pestot és vajat kanalazunk, s megtűzdeljük rozmaringgal. Betesszük a serpenyőbe, melléjük rakjuk a paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, locsolunk az egészre olajat.
  4. A serpenyőt letakarjuk alufóliával, s a 180 C fokra előmelegített sütőbe rakjuk. Hőlégkeverésen 30 percig sütjük, majd a fóliát levéve 15 percig tovább sütjük. Végül átkapcsolunk grill fokozatra, s 200 C fokon még 15 percig grillezzük.

Massza

  1. Miközben fő a krumpli, a paprikákat megskalpoljuk, a leeső részt felaprítjuk, s egy tálba tesszük. Az újhagymát felkarikázzuk, a hegyes paprikát, a chilit, a gombát és a sajtot feldaraboljuk, a fokhagymát, petrezselymet apróra vágjuk, a tálba rakjuk.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, a rizst, a kakukkfüvet, beleütjük a tojást. Fűszerezzük, összekeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nem a szokásos paradicsomszószos töltött paprika.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...