r
Nosalty Logó

Kolbászhússal-gombával-sajttal töltött paprika

Hobbychef
Kolbászhússal-gombával-sajttal töltött paprika
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Elkészítés

Massza

813
Kalória
38g
Fehérje
61.4g
Szénhidrát
47.2g
Zsír
558.6g
Víz
186g
Koleszterin
11.2g
Élelmi rost
11.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Elkészítés

Massza

Összesen 813 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Elkészítés

Massza

Összesen 1623 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Elkészítés

Massza

Összesen 100 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1406.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    558.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    232 micro
  • β-karotin
    1556 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1195 micro
Összesen 813 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    94.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2813.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1009 mg
  • Nátrium
    1157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    122.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1117.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    500 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    351 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    464 micro
  • β-karotin
    3111 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2390 micro
Összesen 1623 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    634 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

Elkészítés

  1. A krumplit előfőzzük.
  2. A paprikákat megtöltjük a masszával, betekerjük 2-2 baconszalonnával, s berakjuk őket egy nagy serpenyőbe.
  3. A krumplikat megpucoljuk. Bevagdossuk, a vágásokba váltakozva pestot és vajat kanalazunk, s megtűzdeljük rozmaringgal. Betesszük a serpenyőbe, melléjük rakjuk a paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, locsolunk az egészre olajat.
  4. A serpenyőt letakarjuk alufóliával, s a 180 C fokra előmelegített sütőbe rakjuk. Hőlégkeverésen 30 percig sütjük, majd a fóliát levéve 15 percig tovább sütjük. Végül átkapcsolunk grill fokozatra, s 200 C fokon még 15 percig grillezzük.

Massza

  1. Miközben fő a krumpli, a paprikákat megskalpoljuk, a leeső részt felaprítjuk, s egy tálba tesszük. Az újhagymát felkarikázzuk, a hegyes paprikát, a chilit, a gombát és a sajtot feldaraboljuk, a fokhagymát, petrezselymet apróra vágjuk, a tálba rakjuk.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, a rizst, a kakukkfüvet, beleütjük a tojást. Fűszerezzük, összekeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nem a szokásos paradicsomszószos töltött paprika.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...