r
Nosalty Logó

Baconba tekert túróval töltött paprika

Hobbychef
Baconba tekert túróval töltött paprika
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

640
Kalória
39.9g
Fehérje
24.9g
Szénhidrát
42.2g
Zsír
353.8g
Víz
22.4g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
11.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 640 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1913 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1169.4 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    353.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    198 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    147 micro
  • β-karotin
    2969 micro
  • β-crypt
    617 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 640 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.7 g

Zsír

  • Összesen
    126.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3508.1 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    934 mg
  • Nátrium
    868 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1061.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    593 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    422 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    441 micro
  • β-karotin
    8906 micro
  • β-crypt
    1850 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    1934 micro
Összesen 1913 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.5 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    559 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

  1. A krumplikat héjában félig megfőzzük, megpucoljuk.
  2. Közben a hagymát aprítjuk, az olajon megdinszteljük.
  3. Áttesszük egy keverőtálba, hozzáadjuk a karikára vágott chilit, a túrót, ráütünk egy tojást, beletesszük az aprított petrezselyemzöldet, fűszerezzük és összekeverjük.
  4. A paprikáknak levágjuk a sapkáját, a magházat eltávolítjuk.
  5. A paradicsomoknak levágjuk a tetejét, a belsejét kivájjuk, a masszához adjuk, és újból összekeverjük.
  6. A krumplikat megpucoljuk, félbevágjuk, a belsejüket kikanalazzuk.
  7. A masszát beletöltjük a zöldségekbe, majd mindegyiket baconba tekerjük, és belehelyezzük egy serpenyőbe. Köré teszünk forgácskrumplikat, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olajjal, letakarjuk alufóliával, és berakjuk a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
  8. 30 perc után levesszük a fóliát, a paprikákra és paradicsomokra szórunk reszelt sajtot, és átkapcsolunk grill fokozatra, míg szépen megpirul.
  9. Tálalunk. Egy paprika, egy paradicsom, egy krumpli. Teszünk rá petrezselyemlevelet, és locsolunk rá chiliszószt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Te is szereted a töltött ételeket? Igen? Akkor próbáld ki ezt! Biztos ízleni fog!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek