Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült paprika tökkel töltve

Sült paprika tökkel töltve
Sült paprika tökkel töltve
80 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már napok óta sült paprikát szerettem volna készíteni, csak nem találtam a megfelelő húsnélküli receptet. Aztán gondoltam egyet, és elkészítettem tökkel, mert épp ezek voltak a hűtőben.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tejföl el is maradhat, magában is szaftos.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kölest, és még 2 percig együtt pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a gyalult tököt, a kaprot, kevés vizet (kb. 1 dl), sót, és hagyjuk párolni addig, míg a tök és a köles puhulni kezd, kb. 10 perc.
  3. Közben a paprikák belsejét kivesszük, a magokat kikaparjuk. A sajtot lereszeljük.
  4. Amikor a tök megpuhult, a sajtot rászórjuk a tetejére, és addig keverjük, amíg beleolvad a keverékbe, majd levesszük a  tűzről, és hagyjuk kicsit kihűlni.
  5. A paprikákat megtöljük a fenti töltelékkel, tepsibe helyezzük, és megsütjük.
  6. Ha elkészült, tejföllel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 813
elküldve: 3
receptkönyvben: 69
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Milekend

Mióta szakács: 2011.10.11.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
babakonyha: baba-mama

egyéb elnevezések

kölessel tökkel töltött paprika, tökös sült paprika

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bokreka
Milekend / Bokreka Sun, 2011-10-30 11:40

Ha zsenge vagy kicsi a tök amit használsz akkor megprobálhatod párolás nélkül is, viszont nem tudom hogy a köles megpuhul-e ebben az esetben is. Esetleg kihagyod a kölest. Jó főzicskélést!

bmbe
Bejja / bmbe Sat, 2011-10-29 10:31

Nagyon jól hangzik.
Muszáj megsütni a tököt előtte? Nem párolódik át a sütőben?

242
pritaminpaprika 5 db
közönséges tök 0.5 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
kapor 1 tk
füstölt sajt 10 dkg
köles 5 dkg
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
tejföl 2 ek
víz 1 dl