r
Nosalty Logó

Kolbászhúsos raguval töltött padlizsán vele sült zöldségekkel

Hobbychef
Kolbászhúsos raguval töltött padlizsán vele sült zöldségekkel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

487
Kalória
25.9g
Fehérje
45.6g
Szénhidrát
23.7g
Zsír
457.6g
Víz
152.3g
Koleszterin
12.1g
Élelmi rost
10.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 968 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1063 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    457.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    594 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2126.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    835 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    915.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    1188 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1159 micro
Összesen 968 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 75 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük.
  2. A kolbászhúst egy tálba tesszük. A paradicsom és a paprika felét félretesszük, a többi zöldséget felvágjuk, a tálba tesszük.
  3. A padlizsánt hosszában félbevágjuk, cseresznyemagozóval kikanalazzuk a belsejét, egy kis peremet hagyva. Néhány gombócot félreteszünk, a többit felvágjuk, s a raguhoz tesszük. Ráütjük a tojást, fűszerezzük, s alaposan összekeverjük.
  4. A krumplikat megpucoljuk.
  5. A padlizsáncsónakokat berakjuk egy nagy serpenyőbe, megtöltjük a raguval, mellérakjuk a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá olajat, rárakjuk a kakukkfű és rozmaring ágakat. Betakarjuk egy alufóliával, s berakjuk a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
  6. 30 perc után levesszük a fóliát, feltekerjük 200 C fokra, s tovább sütjük.
  7. Lereszeljük a sajtot.
  8. 10 perc után rárakjuk a sajtot a padlizsánra, egy keveset a krumplikra, 15 perc elteltével átkapcsolunk grill fokozatra, s még bő 5 percig sütjük. Lehet tálalni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 55 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Mediterrán töltött padlizsán francia puha sajttal.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek