r
Nosalty Logó

Vega papucskák

Esteraki
Vega papucskák
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A papucskákhoz

A ropogós krumplihoz

707
Kalória
18.9g
Fehérje
67.5g
Szénhidrát
43.8g
Zsír
722.6g
Víz
46.1g
Koleszterin
19.7g
Élelmi rost
22g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A papucskákhoz

A ropogós krumplihoz

Összesen 707 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A papucskákhoz

A ropogós krumplihoz

Összesen 2832 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A papucskákhoz

A ropogós krumplihoz

Összesen 75 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1122.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    722.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    230 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    985 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5676 micro
  • Lut-zea
    900 micro
Összesen 707 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    175.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4490.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    1366 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    548 mg
  • Foszfor
    1563 mg
  • Nátrium
    945 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    270.1 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

Víz

  • Összesen
    2890.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    803 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    422 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    919 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    709 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    3941 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22705 micro
  • Lut-zea
    3599 micro
Összesen 2832 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    598 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 75 kcal

Elkészítés

A papucskákhoz

  1. A padlizsánokat megmossuk, a két végét levágjuk, majd félbevágjuk őket. A közepét egy kés és egy kanál segítségével szedjük ki, majd kockákra vágva beletesszük egy lábasba, a "papucskákat" meg belefektetjük egy kis olajjal meglocsolt nagy tepsibe.
  2. A hagymát apróra vágjuk, és ezt is a lábasba tesszük. Olajat öntünk rá, és alágyújtunk a hagymás padlizsánnak. A paradicsomot kis kockákra vágva belerakjuk. Egy kis vizet is rakunk rá. Sózzuk, borsozzuk, oregánóval szórjuk, 2 gerezd fokhagymát nyomunk rá, és egy jó nagy marék petrezselymet. Majd végül ráöntjük a paradicsomlevet. Kicsit összefőzzük az ízeket, meg a padlizsán is összébb megy. Kb. 6 perc az egész.
  3. Ha készen van, egy evőkanál segítségével megtöltjük a papucskákat, nyugodtan a levét is rakjuk bele! Kis vizet öntünk a tepsibe, és mehet az előmelegített sütőbe (200 fokon légkeveréssel) 30 percre, majd kivesszük, és a lereszelt sajttal megszórjuk, és visszatesszük még 10 percre, hogy szépen ráolvadjon a sajt. (Én most ementálit használtam, de bármilyen (fél)kemény sajt jó, pl. trappista, gouda...)

A ropogós krumplihoz

  1. A krumplikat megpucoljuk, megmossuk, majd felszeleteljük vagy kockázzuk, ki hogy szereti, és a tepsi közepébe rakjuk (én a padlizsánokat körbe-körbe rakom a tepsibe, így középen van hely a krumplinak.) Megsózzuk, kis olívaolajat és paradicsomlevet öntünk rá, plusz egy kis vizet, és összekeverjük. Sütőbe rakjuk, és ropogósra sütjük.
  2. Jó étvágyat!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 6 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36*37

Ismét egy görög fogás. Itt kis cipőknek hívják (paputsakia), hát nem aranyos?! Ez a hús nélküli változata, de a húsimádókat is leveszi a lábáról!!!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek