adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Töltelékhez
-
2 kis db padlizsán
-
100 g paradicsom
-
150 g darált sertéshús
-
60 g vöröshagyma
-
100 g feta sajt
-
2 ek olívaolaj
-
1 kk fekete bors
-
só ízlés szerint
Morzsához
-
50 g finomliszt
-
45 g vaj
-
30 g trappista sajt
-
só ízlés szerint
366
Kalória
16g
Fehérje
20.8g
Szénhidrát
25g
Zsír
204.8g
Víz
79.3g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
6g
Cukor
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
Töltelékhez
-
140g padlizsán33 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
38g darált sertéshús68 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
25g feta sajt66 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
0g só0 kcal
Morzsához
-
13g finomliszt46 kcal
-
11g vaj81 kcal
-
26 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
366
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
Töltelékhez
-
560g padlizsán133 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
150g darált sertéshús273 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
100g feta sajt265 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
0g só0 kcal
Morzsához
-
50g finomliszt182 kcal
-
45g vaj323 kcal
-
30g trappista sajt106 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1466
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
Töltelékhez
-
50.4g padlizsán12 kcal
-
9g paradicsom2 kcal
-
13.5g darált sertéshús25 kcal
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
9g feta sajt24 kcal
-
1.4g olívaolaj13 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Morzsához
-
4.5g finomliszt16 kcal
-
4g vaj29 kcal
-
2.7g trappista sajt9 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
132
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 869.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 200 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 251 mg
-
Nátrium 358 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 204.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
366
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 64.1 g
Zsír
-
Összesen 100.1 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 317 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3478.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 799 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 1003 mg
-
Nátrium 1433 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 83.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 20 mg
Víz
-
Összesen 819.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 582 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 185 mg
-
Retinol - A vitamin: 528 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 610 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 330 micro
Összesen
1466
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 73.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 231 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
132
kcal
Elkészítés
Töltelékhez
- A padlizsánokat megmossuk és szárazra töröljük. Hosszában félbevágjuk. Kikaparjuk a belsejét úgy, hogy kb. 1 cm vastag rész maradjon a széleinél és az alján. Gyengén besózzuk. Félretesszük. A paradicsomokat forró vízbe áztatjuk és lehúzzuk a héját.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és üvegesre pirítjuk benne a finomra aprított hagymát. Ezután beletesszük a darálthúst és kevergetve fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a kikapart padlizsándarabokat és a felkockázott paradicsomot. Óvatosan picit sózzuk, mert a fetasajt nagyon sós! Összesütjük, majd borsozzuk. Félretesszük és langyosra hűtjük.
- A padlizsánokról papírtörlővel leitatjuk a felesleges nedvességet és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. Az üregekbe elosztjuk a paradicsomos, húsos tölteléket. A fetasajtot kicsi kockákra vágjuk és a töltelék tetejére tesszük.
Morzsához
- A lisztet egy tálba szitáljuk, sózzuk és összedörzsöljük a vajjal. Ezután hozzáadjuk a reszelt sajtot. Morzsás állagúra gyúrjuk.
- A morzsával beborítjuk a töltött padlizsánokat. A tepsit előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és kb. 40 – 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Kellemes melegen tesszük asztalra.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 p
- Főzés ideje: 15 p
- Sütés ideje: 45 p
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Mivel a feta sajt nagyon sós, óvatosan sózzuk a padlizsánt és a tölteléket! Ha éppen nincs otthon feta sajt, akkor anélkül is elkészíthető. Sütésnél mindenki a saját sütőjének a teljesítményét vegye figyelembe!