r
Nosalty Logó

Sajtos morzsa alatt sült töltött padlizsán

Lizinka_
Sajtos morzsa alatt sült töltött padlizsán
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Töltelékhez

Morzsához

366
Kalória
16g
Fehérje
20.8g
Szénhidrát
25g
Zsír
204.8g
Víz
79.3g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Töltelékhez

Morzsához

Összesen 366 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Töltelékhez

Morzsához

Összesen 1466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Töltelékhez

Morzsához

Összesen 132 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    869.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    204.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 366 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    100.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3478.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    799 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1003 mg
  • Nátrium
    1433 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    819.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    582 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    528 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 1466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    231 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

Töltelékhez

  1. A padlizsánokat megmossuk és szárazra töröljük. Hosszában félbevágjuk. Kikaparjuk a belsejét úgy, hogy kb. 1 cm vastag rész maradjon a széleinél és az alján. Gyengén besózzuk. Félretesszük. A paradicsomokat forró vízbe áztatjuk és lehúzzuk a héját.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és üvegesre pirítjuk benne a finomra aprított hagymát. Ezután beletesszük a darálthúst és kevergetve fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a kikapart padlizsándarabokat és a felkockázott paradicsomot. Óvatosan picit sózzuk, mert a fetasajt nagyon sós! Összesütjük, majd borsozzuk. Félretesszük és langyosra hűtjük.
  3. A padlizsánokról papírtörlővel leitatjuk a felesleges nedvességet és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. Az üregekbe elosztjuk a paradicsomos, húsos tölteléket. A fetasajtot kicsi kockákra vágjuk és a töltelék tetejére tesszük.

Morzsához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, sózzuk és összedörzsöljük a vajjal. Ezután hozzáadjuk a reszelt sajtot. Morzsás állagúra gyúrjuk.
  2. A morzsával beborítjuk a töltött padlizsánokat. A tepsit előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és kb. 40 – 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. Kellemes melegen tesszük asztalra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mivel a feta sajt nagyon sós, óvatosan sózzuk a padlizsánt és a tölteléket! Ha éppen nincs otthon feta sajt, akkor anélkül is elkészíthető. Sütésnél mindenki a saját sütőjének a teljesítményét vegye figyelembe!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek