Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött padlizsán hússal-hajdinával

Töltött padlizsán hússal-hajdinával
Töltött padlizsán hússal-hajdinával
95 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, nyári ebédet szerettünk volna. Sikerült! :) Nagyon finom lett. Egy jó leves után mennyei! Legközelebb bolognai jellegűre fogom készíteni... de lehet az már más tökkel! ;)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Könnyű ebéd vagy akár vacsoraként is elkészíthető. Nagyon finom, egészséges, és hihetetlenül laktató!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt megmosva kettévágjuk, és a belsejét kivájjuk. Ezeket a padlizsán csónakokat a tepsire rakjuk, kicsit megsózzuk. A belső részt felkockázzuk, és szintén megsózzuk, hogy levet eresszen, amit majd kinyomkodhatunk.
  2. A hajdinát kétszeres mennyiségű (3 dl) sós vízben puhára főzzük (elfőzve a levet).
  3. Wokban olívaolajon az apróra vágott hagymát dinszteljük, majd hozzáadjuk a kinyomkodott padlizsánkockákat. Ha kell, kevés vízzel pároljuk, illetve pirítjuk. Amikor puha, mehet bele a hús. Ízesítjük, és pirosasra pirítjuk. Amikor kész a husi is és a hajdina is, összekeverjük őket.
  4. Amikor a sütés-főzés felénél járunk, olívaolajjal meglocsolgatjuk/kenjük a padlizsáncsónakokat, és előmelegített sütőben (160 fokon) kissé elősütjük, kb. 10-15 perc alatt.
  5. Az elősütött csónakokba beletöltjük a húsos hajdinát, a tetejére 2 csík/szelet sajtot, majd a felkarikázott paradicsomot helyezzük, és megbolondítjuk füstölt mozzarellával a paradicsomot. Sütőben addig sütjük (alul-felül sütéssel 170 fokon), amíg a sajt elkezd olvadni/pirulni.
  6. Salátával (pl. uborkasaláta) tálaljuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 537
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Morzsácska

Mióta szakács: 2012.07.12.
39 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

padlizsán, töltött padlizsán, hajdinás húsos töltött padlizsán

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nanno
nanno Mon, 2015-06-22 19:53

Ez valami isteni finom! Kicsit féltem a hajdinától, mert most csináltam először, de remekül illik a padlizsánhoz. Beírtam a csillagos füzetembe is!

490
padlizsán 3 kis db
darált pulykahús 30 dkg
hajdina 0.5 bögre
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
paradicsom 1 nagy db
edami sajt 5 dkg
füstölt sajt 4 dkg
kakukkfű 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
víz 3 dl