r
Nosalty Logó

Töltött padlizsán hússal-hajdinával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Morzsácska
Töltött padlizsán hússal-hajdinával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 493 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1475 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 77 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1146.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 493 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    112.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3440.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    1443 mg
  • Nátrium
    882 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1535.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    926 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 1475 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    241 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 77 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt megmosva kettévágjuk, és a belsejét kivájjuk. Ezeket a padlizsán csónakokat a tepsire rakjuk, kicsit megsózzuk. A belső részt felkockázzuk, és szintén megsózzuk, hogy levet eresszen, amit majd kinyomkodhatunk.
  2. A hajdinát kétszeres mennyiségű (3 dl) sós vízben puhára főzzük (elfőzve a levet).
  3. Wokban olívaolajon az apróra vágott hagymát dinszteljük, majd hozzáadjuk a kinyomkodott padlizsánkockákat. Ha kell, kevés vízzel pároljuk, illetve pirítjuk. Amikor puha, mehet bele a hús. Ízesítjük, és pirosasra pirítjuk. Amikor kész a husi is és a hajdina is, összekeverjük őket.
  4. Amikor a sütés-főzés felénél járunk, olívaolajjal meglocsolgatjuk/kenjük a padlizsáncsónakokat, és előmelegített sütőben (160 fokon) kissé elősütjük, kb. 10-15 perc alatt.
  5. Az elősütött csónakokba beletöltjük a húsos hajdinát, a tetejére 2 csík/szelet sajtot, majd a felkarikázott paradicsomot helyezzük, és megbolondítjuk füstölt mozzarellával a paradicsomot. Sütőben addig sütjük (alul-felül sütéssel 170 fokon), amíg a sajt elkezd olvadni/pirulni.
  6. Salátával (pl. uborkasaláta) tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1977
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 13.

Ajánló

Könnyű ebéd vagy akár vacsoraként is elkészíthető. Nagyon finom, egészséges, és hihetetlenül laktató!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Töltött padlizsán hússal-hajdinával
Morzsácska 39 recept

Könnyű, nyári ebédet szerettünk volna. Sikerült! :) Nagyon finom lett. Egy jó leves után mennyei! Legközelebb bolognai jellegűre fogom készíteni... de lehet az már más tökkel! ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek