r
Nosalty Logó

Kókuszos-kakaós vargabéles

Gabimami58
Kókuszos-kakaós vargabéles
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós ízesítéshez

A puncsos ízesítéshez

889
Kalória
26.8g
Fehérje
137.7g
Szénhidrát
26.6g
Zsír
90.9g
Víz
5.1g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
54.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A kakaós ízesítéshez

A puncsos ízesítéshez

Összesen 889 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A kakaós ízesítéshez

A puncsos ízesítéshez

Összesen 6234 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A kakaós ízesítéshez

A puncsos ízesítéshez

Összesen 300 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    959.3 g
  • Cink
    187 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    146 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    137.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    90.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    86 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 889 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.5 g

Zsír

  • Összesen
    186.5 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6715.3 g
  • Cink
    1312 mg
  • Szelén
    353 mg
  • Kálcium
    657 mg
  • Vas
    1025 mg
  • Magnézium
    563 mg
  • Foszfor
    2483 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    54 mg
  • Mangán
    50 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    963.7 g
  • Cukor
    379 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

Víz

  • Összesen
    636.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    130 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1240 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    372 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 6234 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.3 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 300 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A cérnametéltet megfőzzüksós,olajos vízben, majd leszűrjük.Megfelezzük a kifőtt tésztát, majd elkészítjük külön-külön a tölteléket.
  2. Kakaós töltelékhez: az egyik tál kifőtt tésztához hozzáadjuk akakaóport, 15 dkg cukrot, 2 evőkanál darabos meggylekvárt, 10 dkg kókuszreszeléket, majd jól összekeverjük, és félretesszük.
  3. A puncs pudingostöltelékhez: a másik tál tésztához hozzáadjuk a puncs pudingport, 1/2 kg túrót, 15 dkg cukrot, 20 dkg sárga szilvát, 2 evőkanál búzadarátés a maradék kókuszreszeléket, ezt is jól összekeverjük, majd félretesszük.
  4. Réteslapokat kétfelé osztjuk, félretesszük.
  5. Egy 39x30-as tepsit megkenünk olajjal, és ebbe tesszük az egyik réteslapokat, megkenjük 2 evőkanál olajjal, 1 evőkanáltejföllel kissé meglocsoljuk, majd erre egyenletesen elsimítjuka kakaós tölteléket, rápedig a pudingosat. Végülbefedjük a maradék réteslapokkal.
  6. Megkenjük az olajjal elkevert tejföllel, és előmelegített sütőben 45 perc alatt készresütjük. Egy kis maréknyi instant kakaóporral megszórhatjuk.Ha teljesen kihűlt, kockára vágva szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30

Mint mindig, most is újdonsággal rukkoltam elő a családomnak. Ez most újra jól sikerült, hisz teljesen megújítottam a vargabélest, nagyon finom lett, és ízlett mindenkinek...

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...