r
Nosalty Logó

Sajtkrémmel dúsított vargabéles

Gabimami58
Sajtkrémmel dúsított vargabéles
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1045
Kalória
32.8g
Fehérje
144.4g
Szénhidrát
34.7g
Zsír
42.5g
Víz
31g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
69.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1045 kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 8362 kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    144.4 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1045 kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    262.1 g

Zsír

  • Összesen
    277.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3058 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    394 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1512 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1155.3 g
  • Cukor
    553 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    340.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1448 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 8362 kcal
  • 13% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 256 kcal

Elkészítés

  1. Egy négyliteres fazékba 3 liter vizet öntünk, hozzáadjuk a 0.5 kk. sót, 2 ek. étolajat, majd feltesszük forrni. Ha már forr, beletesszük a cérnametéltet, és megszokott módon kifőzzük, majd hideg víz alatt leszűrjük, egy nagy tálba tesszük, langyosra hűtjük.
  2. Közben a mazsolát beáztatjuk a rumba 10-percre. Azután leszűrjük.
  3. Ha tésztánk langyosra hűlt, hozzáadjuk a finom szemcséjű kristálycukrot, túrót, sajtkémet, reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, mazsolát. Fakanállal jól összekeverjük, majd félretesszük.
  4. Egy 36x40 cm tepsit kizsírozunk, réteslapokat kihajtjuk, és négy lapot tepsibe teszünk. Majd a tejföl felével jól megkenjük a felső lapot.
  5. Egyenletesen rásimítjuk a tölteléket, majd maradék réteslapokat rátesszük.
  6. Maradék tejföllel megkenjük, és a két evőkanál olvasztott zsírral meglocsoljuk.
  7. Előmelegített sütőben először 205 fokon sütjük, 20 percig, majd egyszeri tepsifordítással tovább sütjük 200 fokon, míg szép piros nem lesz a teteje.
  8. Ha megsült, kivesszük, tepsiben hagyjuk kihűlni, ha kihűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk a tetejét. Kockára vágva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x40

Az eredeti vargabéles mindenki számára ismert. Én megleptem a családom, natúr sajtkrémmel dúsítottam. Nem szóltam nekik, hogy mit tettem bele, megvártam, míg ők mit szólnak hozzá. Nagyon ízlett nekik, azt mondták, mama ez sokkal krémesebb így, mint az előzők. Azt kérdezték, tejszínhabot tetem bele, mondtam, nem, volt itthon sajtkrémem, azt használtam el. Majdnem odaértünk, hogy nekem egy szeletet sem hagynak, de ez számomra öröm, már tudom, érdemes nekik máskor sütni. Péter unokám szavát idézve, mama te nagyon sokáig éljél, és készíts nekünk sok finom sütit, és kaját is, tudod, most, amit megint ebédre főztél, sokkal jobban ízlik, mint a sima paradicsomos káposzta.

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek