r
Nosalty Logó

Mákos vargabéles joghurttal

Tomatotree
Mákos vargabéles joghurttal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

653
Kalória
20g
Fehérje
86.5g
Szénhidrát
26.3g
Zsír
83.4g
Víz
144.4g
Koleszterin
8.1g
Élelmi rost
37.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 653 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3920 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1369.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    83.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 653 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.1 g

Zsír

  • Összesen
    158.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    867 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8215.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    3615 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    882 mg
  • Foszfor
    2851 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    518.9 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    500.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    763 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    726 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1017 micro
Összesen 3920 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

  1. A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukorral és vaníliás cukorral elkevert mákot, összeforraljuk, ízesítjük a citromhéjjal és citromlével meg a fahéjjal, és ha szeretjük a mazsolát, akkor azt is teszünk bele. Félretesszük hűlni.
  2. Kifőzzük a cérnametéltet, hideg vízzel leöblítjük.
  3. Felverjük a tojásokat (nem kell szétválasztani), majd hozzáadjuk a joghurtokat és a mákos elegyet. Egyenletesen beleforgatjuk a cérnametéltet.
  4. Egy tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk. A réteslapok felét beleterítjük, megfröcsköljük olvasztott vajjal. Eloszlatjuk rajta a mákos tésztakeveréket, majd a maradék többrétegű réteslappal betakarjuk, olvasztott vajat csurgatunk rá, és 170 fokos sütőben addig sütjük, míg aranybarnára nem pirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30

Ami mákos ugye, az eleve nem lehet rossz. Gondoltam, férjhez adom a mákot a réteslaphoz, meg a cérnametélthez, és remekbe szabott házasság lett belőle. Legalábbis annak, aki a mákot szereti....

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek