Nosalty Logó

Kocsonya tepsiben

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Ezen a képen: Kocsonya tepsiben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 622 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3737 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 144 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    829.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    417 micro
  • β-karotin
    1167 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 622 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    314.6 g

Zsír

  • Összesen
    249.7 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4974.5 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    2178 mg
  • Nátrium
    1747 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1160.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    740 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    2499 micro
  • β-karotin
    6999 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1008 micro
Összesen 3737 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 144 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fél sertésfejről az orránál kezdve, éles késsel lefejtjük az ehető részeket. Orrából a porcot kivágjuk, fülét levágjuk a zsíros részt mellőzve feldaraboljuk, tisztítjuk, mossuk. A többi húst is megtisztítjuk (ha kell, nyílt láng fölött perzseljük), majd mossuk és daraboljuk.
  2. A húsokat megfelelő méretű fazékban, hideg vízben feltesszük főni. Annyi vízben, hogy ellepje, plusz 2-3 dl. Amikor felforrt lehabozzuk, majd jöhet a füstölt hús és a fűszerek (az őrölt paprika is). Egy órai főzés után beletesszük az egészben hagyott (a fokhagyma és a vöröshagyma fejet is) zöldségeket. Lassú tűzön (ne forrjon, gyöngyözzön) addig főzzük, amíg a hús le nem kívánkozik a csontról. Ha van megfelelő anyag, akkor a kocsonyába nem kell zselatin!
  3. Tűzről levéve levét tálba szűrjük. A húst és a levet hagyjuk pihenni, hűlni.
  4. A körmöt, csülköt kicsontozzuk, és a többi hússal együtt egy tepsiben elrendezzük. (A tepsi mérete akkora legyen, hogy a lé teljesen ellepje a húst.) A leülepedett levet óvatosan (hogy az alját ne keverjük fel) a húsra merjük.
  5. Hűvös helyre téve (nem hűtőbe) 10-14 óra múlva élvezhetjük. Természetesen tányérokba is lehet adagolni!
  • Elkészítettem: 51 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 11753
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 05.

Ajánló

Friss kenyeret, csörgő erős paprikát, citromot adhatunk hozzá. Jó étvágyat kívánok!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Marcsisef 217 recept

A szokatlan tálalás oka: egy tányér kocsonya egy felnőttnek kevés, vagy egy gyermeknek sok. A maradék tárolása helyigényes! Így mindenkinek akkorát szelünk, amit elfogyaszt, és repetára is van esélye. A tárolás is egyszerűbb!!!

Hozzászólások

Timancs

Fantasztikus ötlet!!

Törölt felhasználó

tényleg nagyon jó ötlet!köszi:)

Marcsisef

Nagyon szívesen, Timancs, szneki. Üdv: Marcsi

P.

Marcsi, ez tök jó! :-)

Marcsisef

Köszi! Szép estét! Üdv. Marcsi

Éva-Anyóca

Kedves Marcsisef! Ez nagyon csodás, fantasztikus ötlet!!! Minden szempontból:-))) Köszönöm, elmentve. Szép hétvégét! Éva-Anyóca

Marcsisef

Kedves Éva-Anyóca! Nagyon köszönöm. Kellemes hétvégét! Marcsi

Törölt felhasználó

Sziasztok! Ezt a módszert én is alkalmazom, néha úgy, hogy több húsival és kevés lével kibélelt ?zgerincbe teszem, /a húsok közé lehet még tenni f?szereket borsot, szegf?borsot nyers rányomott fokhagymát er?spaprika krémet, stb/, és akkor a megmaradt levet hagyományosan, kevés hússal és sok lével/ a férjem így szereti / kis tálakba.Nem lesz sok 2-3 tál max. /8 l-es fazékba f?zöm /. És most jön a vicc: így is marad, mert én sem gy?zöm enni a disznósajt utánzatot, adagokra vágva, folpackba csomagolva be a mélyh?t?be. Semmi riadalom!!!:) Amikor újból enni szeretnék, felmelegítek annyit amennyit szeretnék, és visszadermesztem. Garantáltan semmi mellékíz, semmi színváltozás, semmi zavarosság, csak nem szabad forralni. Bocs, hogy közbeszóltam

kleróz

Fantasztikus tálalás:) Alkalmaztam,köszönöm. B.U.É.K! mindenkinek

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek