r
Nosalty Logó

Kocsonya sertéspofával és -füllel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Kocsonya sertéspofával és -füllel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 893 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4462 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 201 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    960 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 893 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    354 g

Zsír

  • Összesen
    312.8 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4800 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    739 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1764 mg
  • Nátrium
    1819 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1061 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 4462 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 201 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat alaposan megtisztítjuk, jól átmossuk, ízléses darabokra vágjuk.
  2. A fokhagymát is megtisztítjuk.
  3. Feltesszük főni, annyi vízzel, hogy ellepje. Egy gézlapocskába kötjük a fokhagymát, úgy tesszük a lábasba. Az egész borsot teatojásba rakjuk, és azt is a kocsonyához adjuk.
  4. Ízlés szerint sózozuk, beleszórjuk az ételízesítőt.
  5. Nyugodt, lassú tűzön főzzük, mint a húslevest (lehet, hogy 3 órán át, a körömtől függ). Közben állandóan leszedegetjük a habját.
  6. Amikor megfőtt, sűrű szitán átszűrjük.
  7. Kis tálkákba osztjuk a húst, de mindig készítünk egy "díszítős" adagot is: Ennél a változatnál a húst csont nélkül rakjuk sűrűn a formába. Ez lehet őzgerinc, nálam egy 25x10 cm-es szilikonforma.
  8. A leszűrt lének leszedjük a zsírját. A formába csak annyit szedünk, hogy éppen ellepje. A többit a tálkákban lévő húsra osztjuk.
  9. Ha lehűlt, további dermesztéshez a hűtőbe tesszük.
  10. A formából tálcára borítjuk, díszítjük, tálaljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 9431
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 31.

Ajánló

Azt hiszem, a szilveszteri kocsonyához a Pezsgőt már nem is kell ajánlanom! Boldog Újévet mindenkinek!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kocsonya sertéspofával és -füllel
Olaszné Anci 191 recept

Csak a fele adagot írtam le, mert nálunk ez is elég nagy mennyiségben készül, hiszen a férjem kedvence! Én ezt a változatot szoktam készíteni! Édesanyám is zöldségek nélkül készítette. Sok hús, kevés lével, eleve nem is lehet rossz! Kicsit megdíszítve, igazán étvágycsalogató szilveszteri csemege!

Hozzászólások (12)

Törölt felhasználó

Van amibe én is használom,de a delikátot a kocsonyából kihagynám. Víz,b?rös hús,só,bors,fokhagyma és még fokhagyma.Így lesz kocsonyaíz?...az ételízesít?t?l húsleves ízt kap,ami ide nem illik...szerintem.

Éva-Anyóca

Kedves Anci! Ahány ház, annyi szokás, -ez a változat is biztosan megállja a helyét az éhes ember asztalán, ráadásul ha megf?tt a hús, ez fontos! , még a tálalásra sincs panasz, jöhet.:-)) Igen, úgy tanultam a nagyanyáimtól, anyumtól: én is zöldséggel (gyökér), répával, zellergumóval és vöröshagymával, fokhagymával, babérlevéllel, egész borssal és sóval f?zöm. Amikor a szép lassú, gyöngyöz? f?zés után, kész, a kis tálkákba már csak a húsok kerülnek, és a lesz?rt levét merem rá. Néha, dísznek a szép nagy, vastag répadarabot benne szoktam hagyni:-)) De mindenki máshogy tanulta, máshogy szereti.:-)) Köszönöm, elmentettem. Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Kedves Öregpeti ! El?ször is Boldog Új Évet kívánok ! A kocsonyát a mi alföldi vidékünkön, f?leg az ország területén bárhol nagyon sokféleképpen készítik. Van, ahol be is zöldségelik, mint a húslevest. Szakács lévén én magam is sokféleképpen ismerem. A sok fokhagyma valóban elengedhetetlen a jó kocsonyához ! Nekem édesanyám készítette így, ahogyan én. Minden változat közül a kés?bbi családom is így szerette meg, viszont egy kicsit ilyenkor én is nosztalgiázom. Így az ön változata is biztosan finom. További jó f?z?cskét kívánok ! Üdvözlöm: Anci

Olaszné Anci

Kedves Évám ! Igen ez így van ! Két embernek sem mindig egyezik az ízlése. Tulajdonképpen én bármelyik változatra vev? vagyok. Nem vagyok kimondottan " kocsonyás "de néha kifejezetten várom, hogy készüljön. Van olyan étel, amellyel te is így vagy? Vagy csak én vagyok ilyen különc ? Jó ünnepek utáni hangulatot, sok pihenést kívánok ! Anci

Marcsisef

Nagyon guszta a tálalásod, és persze a kocsonya is nagyon finom lehet! Boldog Új Évet Kívánok! Marcsi

Olaszné Anci

Kedves Marcsi ! Köszönöm, én is minden jót kívánok neked ! B.U.É.K. ! Anci

Csiki Piroska

Ancikám, ez a tálalás is gyönyör?, a recept is méltó a mentésre. Puszi Piroska

Olaszné Anci

Kedves Piroska ! Köszönöm, jól estek a szavaid. Puszi: Anci

Kitchen_Profi

Kedves Anci, én karácsonyra készítettem kocsonyát nagyjából hasonló módon, bár akkor még nem láttam a receptedet. Mi itthon szintén teszünk bele ételízesít?t, mikor gyerek voltam (eredend?en én is alföldi vagyok), sokszor vettünk ételízesít?t a szegedi piacon, otthon szívesen használta az anyukám (de akinek averziói vannak, az ne tegyen bele.) Mi nem teszünk bele zöldséget, de ha díszíteni akarom, akkor a vége felé néhány répa, karfiol kerül bele, amiket a tányér aljára teszünk dísznek. Ilyenkor óvatosan szedem rá a levet, hogy ne szaladgáljanak a díszek a tányér alján. Az idén füstölt csülök volt a hús a kocsonyában (a fül és a köröm mellett), mindenkinek ízlett. A tálalást majd eltanulom. Üdv, és szerencsés új évet! Tibor

Olaszné Anci

Kedves Tibor ! Nagyon örülök annak amit írtál, egyetértek, néha én is bele teszem a díszítést, most viszont egy újabb ötlett?l vezérelve, most kív?lre került. Füstölt húst meg még én nem tettem bele, de esküszöm legközelebb kipróbálom, mert felkeltette az érdekl?désem az a változat is ! Köszönöm szépen ! Boldog Új Évet kívánok ! Üdvözlettel : Anci

teleke

Igen,ételízesít?t nem,de sok fokhagymát,babérlevelet teszek bele,és többféle húst.Lassú t?znél f?l,hogy ne legyen zavaros.2 félbevágott f?tt tojással diszitem..

Olaszné Anci

Kedves teleke ! A te változatod is nagyon finom lehet,hisz a több féle hús együttese egyedi ízharmóniát produkál. A húslevesek esetében is kiválóan m?ködik ! További sikereket kívánok a konyhában ! Üdv: Anci

teleke

Szemesbors kimaradt,azt is teszek 1 kanállal,aztán a végén lesz?röm.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek