Sertésfarok

Leírás

A sertés farkán túl sok ízletes húst ugyan nem találunk, azonban így is számos különböző étel készítéséhez felhasználhatjuk a konyhában. A leggyakrabban kocsonya, pörkölt, illetve különböző káposztás ételek ízesítésére használják, azonban a farokrész nem csak az ételek ízét teszi zamatosabbá, hanem állagukat is javítja, hiszen a farokból főzés közben természetes kocsonyásító anyagok főnek ki. Főzés előtt szükség szerint füstölhetjük, illetve általában a kocsonya elkészítése előtt szokták a farkat a többi belsőséggel és egyéb hússal együtt nyílt lángon megperzselni.

Sertésfarok
378
Kalória
17.8g
Fehérje
-
Szénhidrát
33.5g
Zsír
46.1g
Víz
97g
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Sertésfarok

fehérjetartalom

17.75 g

zsírtartalom

97031.12 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

46.05 g

gramm sertésfarok?

Top ásványi anyagok

Nátrium

63 mg

Foszfor

50 mg

Kalcium

18 mg

Magnézium

8 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.37 g

Niacin - B3 vitamin

2.06 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.673 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.21 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

17.75 g

Zsír

telített zsírsav

11.64 g

egyszeresen telített zsírsav

15.8 g

többszörösen telített zsírsav

3.68 g

koleszterin

97 g

ásványi anyagok

Kalcium

18 mg

Vas

0.99 mg

Magnézium

8 mg

Foszfor

50 mg

Nátrium

63 mg

Cink

2.31 mg

Réz

0.084 mg

Mangán

0.011 mg

Szelén

2.7 µg

szénhidrát

víz

46.05 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.21 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.11 mg

Niacin - B3 vitamin

2.06 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.673 mg

Folát

5 µg

B12 vitamin

0.88 µg

B6 vitamin

0.37 g

22 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...