Sertésfarok

Sertésfarok

Leírás

A sertés farkán túl sok ízletes húst ugyan nem találunk, azonban így is számos különböző étel készítéséhez felhasználhatjuk a konyhában. A leggyakrabban kocsonya, pörkölt, illetve különböző káposztás ételek ízesítésére használják, azonban a farokrész nem csak az ételek ízét teszi zamatosabbá, hanem állagukat is javítja, hiszen a farokból főzés közben természetes kocsonyásító anyagok főnek ki. Főzés előtt szükség szerint füstölhetjük, illetve általában a kocsonya elkészítése előtt szokták a farkat a többi belsőséggel és egyéb hússal együtt nyílt lángon megperzselni.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Sertésfarok

fehérjetartalom

17.75 g

zsírtartalom

97031.12 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

46.05 g

Hány kalória

gramm

sertésfarok?

Top ásványi anyagok

Nátrium

63 mg

Foszfor

50 mg

Kalcium

18 mg

Magnézium

8 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.37 g

Niacin - B3 vitamin

2.06 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.673 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.21 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

17.75 g

Zsír

telített zsírsav

11.64 g

egyszeresen telített zsírsav

15.8 g

többszörösen telített zsírsav

3.68 g

koleszterin

97 g

ásványi anyagok

Kalcium

18 mg

Vas

0.99 mg

Magnézium

8 mg

Foszfor

50 mg

Nátrium

63 mg

Cink

2.31 mg

Réz

0.084 mg

Mangán

0.011 mg

Szelén

2.7 µg

szénhidrát

víz

46.05 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.21 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.11 mg

Niacin - B3 vitamin

2.06 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.673 mg

Folát

5 µg

B12 vitamin

0.88 µg

B6 vitamin

0.37 g

21 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ennek a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.

Hering András

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.