Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Falusi gombócleves

Falusi gombócleves
Falusi gombócleves
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámtól tanult, régi, gyerekkori recept. Olcsó és egyszerű, mégis finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, 2 db kivételével sós vízben megfőzzük, majd összetörjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. Egy lábosban olajat hevítünk, és üvegesre pirítjuk finomra vágott hagymát, megdinszteljük vele a zellerszárat, az apróra vágott sárgarépát, fehérrépát, burgonyát és zellert. Hozzáadjuk a fűszereket és az őrölt fűszerpaprikát.
  3. Felöntjük 1 l vízzel vagy a burgonya főzőlevével. Amíg a zöldségek főnek, elkészítjük a gombócokat.
  4. A burgonyához adjuk a lisztet, tojást, sót, és összegyúrjuk, kis gombócokat formázunk, és a forró levesbe dobáljuk. Kb. 10 perc alatt készre főnek. Tejfölös habarást készítünk 1 ek. liszttel, és picit besűrítjük vele a levest. Ízesítjük, ha még szükséges. Majd megszórjuk a finomra vágott friss petrezselyemmel.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 17 177
elküldve: 1
receptkönyvben: 214
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumpligombóc-leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

411
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
zellerlevél 2 db
burgonya 700 g
0 ízlés szerint
fekete bors 1 késhegynyi
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 200 g
tojás 1 db
tejföl 3 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
ételízesítő 1 teáskanál
víz 10 dl
petrezselyem 0 ízlés szerint