Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kertész saláta

Kertész saláta
Kertész saláta
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, laktató saláta ebédre vagy vacsorára. Én cabanossi kolbásszal készítettem ezt a salátát, de elkészíthetjük, másféle száraz kolbásszal is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dresszinghez az ecetet elkeverjük a sóval, borssal és a cukorral. Hozzákavarjuk az olajat. A metélőhagymát megmossuk, vékony gyűrűkre vágjuk, és a dresszinghez kavarjuk. Tormával ízesítjük.
  2. A retket és az uborkát megtisztítjuk, mossuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A salátát megtisztítjuk, mossuk, falatnyi darabokra vágjuk. Az egészet egy edénybe tesszük, és elkeverjük a dresszinggel. Ha szükséges, sóval, borssal ízesítjük.
  3. A kenyeret kenyérpirítóban aranysárgára pirítjuk, majd kockákra vágjuk. A kolbászt vékony szeletekre vágjuk. A kenyeret és a kolbászt a salátához keverjük, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 36 776
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldsaláta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

366
almaecet 2.5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
napraforgó olaj 2.5 ek
metélőhagyma 0.5 csokor
ecetes torma 1 ek
retek 200 g
kígyóuborka 0.5 közepes db
lila hagyma 1 közepes db
jégsaláta 1 közepes fej
toast kenyér 4 szelet
kolbász 200 g