adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
35 dkg ananászkonzerv
-
35 dkg alma
-
35 dkg burgonya
-
4 db újhagyma
-
140 g tejföl
-
140 g majonéz
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
-
6 csepp folyékony édesítőszer
420
Kalória
4.2g
Fehérje
43.7g
Szénhidrát
28.2g
Zsír
272.2g
Víz
20.7g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
25.2g
Cukor
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
420
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1677
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
98
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 489 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 235 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 43.7 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 272.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 118 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 387 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 659 micro
Összesen
420
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 112.7 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1956 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 408 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 188 mg
-
Foszfor 398 mg
-
Nátrium 941 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 174.9 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 23 mg
Víz
-
Összesen 1088.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 304 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 150 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 474 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 220 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1548 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2634 micro
Összesen
1677
kcal
- 1% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 113.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 63.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
98
kcal
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk és akkora kockákra vágjuk, amekkorák az ananászkockák. Puhára főzzük (de ne főzzük szét!), majd leszűrjük, jól kihűtjük.
- Az ananászkonzervet tésztaszűrőbe öntjük, jól lecsepegtetjük, hozzáadjuk a meghámozott és kockákra vágott almát, a zöld szárától megtisztított, és karikákra vágott új hagymát és a kihűlt burgonyakockákat.
- Összeöntjük a tejfölt a majonézzel, és az ízesítőkkel, jól átkavarjuk, kóstoljuk, ha kell ízlés szerint utána ízesítjük, majd az egészet ráöntjük az almás-hagymás ananászra. Két kézzel, az ujjainkkal alányúlva kavarjuk össze, hogy ne törjön!
- 1-2 órára letakarva, hűtőbe rakjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Összevágott zöld hagymaszárral, piros almaszeletekkel díszítjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 p
- Főzés ideje: 15 p
Ezzel a salátával még mindenkinél és mindenhol nagy sikert arattam. Jó szívvel ajánlom, akár az ünnepi rántott halhoz, sültekhez, csirkéhez, bármilyen húsételhez, de akár önmagában is nagyon finom. 3-4 napig is eláll, ha marad. A fotón látható adag 3* ennyi mennyiségből készült. A konzerv ananász helyett használhatunk frissen összekockázott ananászt is.